Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Astăzi la Senat este discutată cererea pentru încuviințarea urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea

05 Sep 2016
Astăzi la Senat este discutată cererea pentru încuviințarea urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea Foto: reporterntv.ro
Fostul vicepremier Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină. Astăzi, Biroul permanent al Senatului va înainta cererea pentru încuviințarea urmăririi penale a fostului senator, Comisiei juridice pentru ca aceasta să-și spună punctul de vedere, care va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviințeze sau să respingă solicitarea.

Procurorii DNA au arătat că în seara zilei de 20 octombrie 2015( in jurul orei 19:00), a avut loc accidentul de circulație în care a fost implicat polițistul Bogdan Gigină, în urma căruia acesta a suferit leziuni(traumatism cranio-cerebral și facial cu fractură craniană și hemoragie cranio-cerebrală) care i-au cauzat decesul.

Anchetatorii DNA au precizat că "La momentul producerii accidentului, victima Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire al ministrului Oprea. Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliție Rutieră din cadrul DGPMB, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină) și un echipaj format dintr-un ofițer și un agent de poliție aflați într-un autoturism de poliție rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Gabriel Oprea. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea se deplasa către locuința sa situată în cartierul Cotroceni".

Procurorii au reținut că din probelele administrate, rezultă indicii rezonabile că, fostul vicepremier a încălcat dispozițiile legale care reglementează însoțirea demnitarilor și a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoțire cu echipaje de poliție rutieră cu titlu permanent.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella