Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 5 septembrie 2016

04 Sep 2016
• Mai ştiţi ceva despre candidatul liberal la Primăria Râmnicului – Grigore Crăciunescu? • Deşi nu suntem adepţii scandalului între ziarişti şi publicaţiile lor, asistăm neputincioşi cum certurile publice proliferează… • Deputatul Cristian Buican a luat-o razna. • Ministrul Educaţiei va organiza concursuri de directori pentru toate unităţile de învăţământ, de la grădiniţă la liceu. • Așa arată campania electorală în România... • Citind eu despre ăştia care i-au spălat pe Tobă şi pe Pandele… • În comisia care i-a spălat pe Tobă şi Pandele se află şi un fost şofer... • DNA: „Concret, în prezenta cauză, s-a constatat că ministrul Afacerilor Interne Tobă Petre a refuzat… • A ajuns să îmi fie scârbă de mizeriile lui Arafat…

• Mai ştiţi ceva despre candidatul liberal la Primăria Râmnicului – Grigore Crăciunescu? Urmăriţi-ne şi veţi afla bomba acestei luni. Omul s-a ascuns și s-a retras din viaţa publică, dar proliferează într-o viaţă cel puţin ciudată. De unde se va putea trage concluzia că, indiferent de vârstă, copilăria îi domină pe neînţărcaţi.

• Deşi nu suntem adepţii scandalului între ziarişti şi publicaţiile lor, asistăm neputincioşi cum certurile publice proliferează, protagoniştii fiind nişte frustraţi, cu interdictie de apropiere de familiile lor pierdute, oameni care citesc numai etichetele de pe sticle în cârciumi, tupeişti şi obraznici. Evident, „producţiile” lor pe Facebook sunt citite şi de „civili”, oameni politici, oameni de afaceri sau persoane publice şi, atunci, nu ştiu de ce ne mai mirăm că cele ce transmitem noi prin ziare nu sunt apreciate şi nu se iau măsurile care se impun. Deşi subapreciem prestaţia frustraţilor, nu ezităm să urmărim “producțiile” lor. Astfel, aflăm câte miliarde de lei au luat unele publicaţii editate de firme protejate prin şantaj şi cum au călcat în picioare onoarea presei vâlcene (care, se poate spune, acum, lipseşte aproape cu desăvârşire). Am aflat că după schimbarea conducerii de la CET, trei ziare s-au urcat cu picioarele pe conducătorii din această unitate economică, dând publicităţii informaţii demascatoare şi publicând documente în susţinere. După puţin timp, reprezentanții acestora au fost chemaţi la noua conducere, au fost „dăruiţi” cu 200-300 de milioane de lei, prin contracte şi s-a lăsat liniştea peste CET. Din cei trei, doar semnatara unui articol care a deranjat nu a acceptat banii oferiţi, însă a încetat şi ea criticile. Ne irită faptul că dinspre presa corectă pleacă semnale de şantaj către Parchet, Poliţie, DGA, SRI şi că în aceste instituţii coercitive nu există instituția auto-sesizarii. Până nu se vor face anchete serioase şi şantajiştii nu vor fi deferiţi Justiţiei, apele în presa vâlceană nu se vor limpezi iar onoarea ei nu va fi reparată.

• Deputatul Cristian Buican a luat-o razna. Şi-a descoperit calităţile de scriitor, dar nu scrie cărţi. Scrie epistole denunţătoare la organele statului. Oare, ce-i cu el? Cândva, era o persoană onorabilă, plin de personalitate şi de putere de decizie. Acum, de când este teleghidat de Victor Stănculescu – eminenţa cenuşie a PNL, nu mai seamănă cu ceea ce a fost cândva. Îl vor copleşi oprobriului şi înjurăturilor celor reclamaţi! Grav este că a uitat asta.

• Ministrul Educaţiei va organiza concursuri de directori pentru toate unităţile de învăţământ, de la grădiniţă la liceu. Inspectorii şcolari generali vor fi re-evaluaţi. Dacă Mircea Dumitru (noul ministru al Educației) reuşeşte să controleze procesul - e un mare „dacă” aici - şi va fi corect măcar... 75%, va fi o lovitură crâncenă pentru PSD şi nu numai. Dacă şi Vlad Voiculescu (ministrul Sănătății) ar face asta cu toţi managerii de spitale şi nu s-ar tot...învârti în jurul castronului, ca să nu-i zic altfel, ar fi fantastic. Ar lovi la temelia sistemului, de unde vin bani şi voturi.

• Așa arată campania electorală în România: Gorghiu se plimbă cu bicicleta cu prietenii din PSD, Iohannis bate munții - din România sau Elveția - și un năuc ajuns șef de partid umblă după PokePuieMonta. Nici un cuvânt despre nenorocirea de la Interne. Nici o vorbă despre scandalurile de la direcția de Informații, DIPI. Sau despre plagiate și cei din instituțiile de stat care le acoperă: Academia de Poliție, ANI, Universitatea de Apărare. Vorbesc despre temele de azi, nici nu mă duc mai departe. Blaga a fost ministru de Interne. Dragnea a fost ministru de Interne. Nu discută/ polemizează despre mafia pe care au creat-o/ protejat-o și care îi slujește și acum.

• Citind eu despre ăştia care i-au spălat pe Tobă şi pe Pandele - e păcat să uităm de soţul doamnei Firea, credeţi că a fost scăpat gratis? - am văzut că decanul de la Facultatea de Poliţie a Academiei de Poliţie a fost tablagiu și apoi șef de post la Poliția Ilfov, la bază. Vreo nouă ani. După care, salt înainte: facultate şi doctorat. Iar acum, domnul Ţupulan Claudiu decide dacă alţii au plagiat..

• În comisia care i-a spălat pe Tobă şi Pandele se află şi un fost şofer, agentul de poliţie Marius Pantea. El a fost şoferul fostului rector al Academiei de Poliţie Costică Voicu. Uite aşa a ajuns prof universitar, îndrumător de doctorat şi membru în comisia CNATDCU. Ceilalţi din comisie sunt de la Academia SRI şi de la Universitatea de Apărare. Ăştia sunt oamenii puşi de Curaj! Îmi pare rău că vă spun, dar guvernul Cioloş nu este deloc inocent la măgăria asta: l-au lăsat pe Curaj să numească la CNATDCU aceste gunoaie - deşi era evident ce va face - şi apoi l-au ascuns. Dacă Tobă şi Pandele scapă şi în plenul CNATDCU...?

• DNA: "Concret, în prezenta cauză, s-a constatat că ministrul Afacerilor Interne Tobă Petre a refuzat, în mod discreţionar, declanşarea procedurii de declasificare a unor normative a căror încălcare vizează conţinutul constitutiv al infracţiunilor de abuz în serviciu şi deturnare de fonduri, adică într-o situaţie în care este exclusă protecţia informaţiilor clasificate, conform art. 3 din Legea nr. 182/2002, privind protecţia informaţiilor clasificate, întrucât ar conduce la ignorarea art. 10 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului (dreptul la un proces echitabil care include dreptul de informare asupra acuzaţiei penale)". Pe scurt, îl proteja pe Oprea Gabriel, măgăriile făcute de ăsta cu banii DIPI.

PS: Mingea e la Iohannis, care decide dacă acceptă sau nu urmărirea penală.

• A ajuns să îmi fie scârbă de mizeriile lui Arafat, de aceea nu am scris nimic despre eșecul intervenției SMURD în Piatra Craiului. Însă faptul că acest personaj meschin se răzbună și îi anchetează pe salvatori și sugerează că pilotul elicopterului care a intervenit era un inconștient e dincolo de obișnuita ticăloșie a personajului. E criminal. Alungă operatorii privați, concurența, îi șicanează să nu mai intervină, știind că asta va însemna oameni morți cu zile. Așa au făcut și la Colectiv, când el, Ponta și Bănicioiu au refuzat ajutorul extern. A trebuit să vină Cioloș ca să recunoaștem că nu putem trata răniții și trebuie să îi trimitem afară. Dar câți au murit în acele zile? Raportul corpului de control e clar. Oricât spate politic are omul ăsta, Arafat, ar trebui zburat, atâta datorie morală are Cioloș față de drama de la Colectiv...
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...