Începe concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii și de admitere în magistratură

04 Sep 2016
Începe concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii și de admitere în magistratură Foto: gazetadinvest.ro
Astăzi are loc prima probă a concursului de admitere în magistratură și de admitere la INM, care este scrisă, de tip grilă și eliminatorie. La această probă se verifică cunoștințele juridice la materiile: drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal, a anunțat CSM într-un comunicat de presă.

Admiterea la INM se organizează pentru ocuparea a 200 de locuri de auditori de justiție(130 locuri de judecător și 70 de locuri pentru procurori).

La concurs s-au înscris 2770 de candidați și dintre aceștia 2746 îndeplinesc condițiile pentru a participa la prima probă.

Proba eliminatorie se desfășoară la Universitatea "Nicolae Titulescu" și la Universitatea "Titu Maiorescu" din București.

Concursul de admitere în magistratură se desfășoară pentru ocuparea unui număr de 85 de posturi ca judecător în cadrul judecătoriilor și a 58 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. Numărul de candidați înscriși la acest concurs este de 985, dintre ei 941 îndeplinesc condițiile pentru a participa la prima probă, care se va desfășura la Universitatea Creștină "Dimitrie Cantemir" din București.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...