Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 29 august 2016

28 Aug 2016
• De multe ori, cu părere de rău, l-am criticat pe liberalul Victor Stănculescu, neacordându-i credit privind seriozitatea sa şi având suspiciuni asupra caracterului său. • Din ciclul „Mama proştilor e mereu gravidă”, vă povestim cum a rămas ALDE Vâlcea fără postul de viceprimar la Malaia. • Surse social-democrate vâlcene dau ca sigură o informaţie care ne-a stârnit râsul: cică Gigi Matei, fostul primar interimar al Râmnicului, vrea să fie administrator special la CET Govora, în locul lui Mişu Mihalache. • Competiţia din interiorul PNL Vâlcea este doar praf în ochii fraierilor. • O prietenă bună m-a invitat la o masă cu doi profesori din Ohio.

• De multe ori, cu părere de rău, l-am criticat pe liberalul Victor Stănculescu, neacordându-i credit privind seriozitatea sa şi având suspiciuni asupra caracterului său. Trecerea sa pe la Partidul România Mare i-a format caracterul, imitându-l copios pe Vădim Tudor în relaţia cu prietenii şi partenerii politici. Dându-se prietenul presei locale, nu a ezitat să stârnească dihonia între publicaţii şi să creeze o imagine defavorabilă parteneriatului mijloacelor de informare judeţene cu CET Govora. Dar nu e singurul vinovat! Permanent l-am privit cu suspiciune şi, acum, văzând ardoarea cu care vrea să ajungă parlamentar şi îşi face singur publicitate pe Facebook, am pus semnul întrebării asupra calităţii viitorului legislativ cu astfel de indivizi în compunere. Cineva ne-a rugat să nu îl “tamponăm” pe Victoraş ajuns la oraş şi să-l lăsăm să intre în Parlament, pentru a se stabili proasta calitate a acestuia şi că, până la urmă, va fi dat afară de acolo “pe graiul său”, fiind anchetat de ANI pentru conflict de interese. Culmea, deşi a sabotat presa, Stănculescu este anchetat pentru faptul că a înfiinţat o publicaţie liberală, unde a fost patron şi, în acelaşi timp, era consilier judeţean. Deci, gura-i bate gânditorul. Pentru a ne confirma credinţa privind lipsa lui de caracter, Stănculescu s-a dat în stambă, la o agapă liberală în Braşov, bârfind că ţaţele şi înjurând ca birjarii. După ce în campania de la locale el a umblat cot la cot cu cele două Mădăline de la PER, unde lider este primarul Mircia Gutău, la agapa de la Braşov, Victoraş a început să-l înjure pe acesta ca la uşa cortului, pe motive pe nu le poate susţine decât cu minciuni şi vorbe proaste. După cum îi este felul! Unde îţi e caracterul, peremistule travestit în liberal? Acum două luni te-ai folosit de liderul PER şi, acum, îl faceţi puşcăriaş? Ce s-a schimbat între timp? Stăm cu ochii pe tine ca să arătăm electoratului cât de nepotrivit eşti pentru targhetul pe care ţi l-ai stabilit. Este imposibil să-i păcăleşti şi pe primarii liberali. Pentru că, cine a trădat odată, nu-şi poate uita obiceiul!

• Din ciclul „Mama proştilor e mereu gravidă”, vă povestim cum a rămas ALDE Vâlcea fără postul de viceprimar la Malaia. Era totul negociat la Malaia pentru ca postul de viceprimar să revină ALDE. Se vorbise cu toate părțile implicate, în concluzie, ALDE trebuia să aibă un post de viceprimar. O primă ședință s-a amânat și la următoarea… surprize, surprize! Toate bune și frumoase, numai că atunci când s-au făcut propunerile, nimeni nu a propus-o pe doamna, care ar fi trebuit să fie viceprimăriță. Nefiind propusă, oamenii cu care negociaseră liderii ALDE au votat cu altcineva. Ca-n filmele cu proști! După ce ALDE cedase în altă localitate, la Malaia, consilierii locali nu au fost în stare să se țină de ceea ce se stabilise.

• Surse social-democrate vâlcene dau ca sigură o informaţie care ne-a stârnit râsul: cică Gigi Matei, fostul primar interimar al Râmnicului, vrea să fie administrator special la CET Govora, în locul lui Mişu Mihalache. Deşi prin târg circulă tot felul de variante, inclusiv aceea că Matei ar fi susţinut pentru a se întoarce director la ABA Olt, fostul primar interimar vrea la CET: adică cum, ce poate să facă Mişulică şi el nu? Chiar aşa, noi credem că Matei se potriveşte la CET la nuca-n perete, însă tare ne-ar plăcea să vedem tandemul de grobieni Borza – Matei în acţiune. Să auzi atunci înjurături! Ne aducem aminte că pe Matei nu l-a ţinut gura nici măcar în faţa Ecaterinei Andronescu, la alegerile pentru şefia PSD Vâlcea, de anul trecut. Şi-a băgat şi şi-a scos fără pic de jenă în faţa fostului ministru al Educaţiei, care era să-şi înghită limba de spaimă. Un asemenea limbaj… Va fi distractiv!

• Competiţia din interiorul PNL Vâlcea este doar praf în ochii fraierilor. La final, lista va arăta cum va dori Buican. Divide et impera, acesta este dictonul după care se ghidează Buican și pare că până acum nu a dat greș. Cei care s-au înscris în competiție au fost împărţiți de Buican în două cete, în nebuni şi în mişei, și să vezi omor politic, nenicule! Și la cheful de la Brașov, Buican a stat o oră și s-a cărat, lăsându-i pe colegii săi să se încaiere. De săptămâna viitoare, la Vâlcea începe dansul politic, iar cine crede că Păsat este scos din cărți se înșală. Sunt cel puțin trei aspecte care ne fac atenți la fostul președinte interimar al CJ Vâlcea: modul samavolnic în care a fost pus de Buican interimar la CJ Vâlcea, tăcerea suspectă din această perioadă a lui Păsat şi apropierea celor doi de masonerie.

• O prietenă bună m-a invitat la o masă cu doi profesori din Ohio. Ştiţi discuţiile acelea de la care pleci vorbind singur, realizând că suntem undeva între epoca de piatră şi comunism? Unul din profesori era directorul unui liceu - 1.700 de elevi - şi primul lucru pe care-l observai era cât de dedicat este: ajungea la şcoală la 5.45 şi pleca de acolo după 11-12 ore. Acum era într-un fel de campanie într-un referendum local în care cerea mai mulţi bani pentru şcoală - comunitatea finanţează şcoala. Pentru şcoală, nu pentru salarii. Dar povestea care m-a dat peste cap a fost că, deşi liceul este foarte puternic axat pe sport - am văzut piscina, e formidabilă - au cel mai mare număr de copiii cu dizabilităţi din respectiva regiune. Inclusiv copiii cu probleme serioase, care au nevoie de intubare permanentă - dacă am înţeles corect. Comunitatea plăteşte până-n 60.000 de dolari pe an pentru că aceşti copii să înveţe aici (faţă de 8.000 USD). Pe drum, în timp ce vorbeam singur pe o alee, mă întrebam câţi părinţi din România ar accepta astfel de situaţii şi dacă nu cumva, discret, şi-ar muta copiii la altă şcoală...
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...