DJST Vâlcea a organizat tabere gratuite pentru 90 de tineri cu nevoi speciale

DJST Vâlcea a organizat tabere gratuite pentru 90 de tineri cu nevoi speciale FOTO: DJST Valcea
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Vâlcea a organizat şi în vara acestui an tabere gratuite, pentru 90 de tineri atât pentru cei defavorizaţi, beneficiari ai burselor sociale sau instituţionalizaţi, cât şi pentru cei cu dizabilităţi din judeţul nostru.

Astfel, DJST Vâlcea a asigurat un sejur de neuitat unui număr de 25 de copii cu burse sociale selectaţi în baza unor dosare depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.

Alături de elevii cu burse sociale, au petrecut un sejur de neuitat în Centrele de Agrement ale Ministerului Tineretului şi Sportului din Constanța şi alţi 26 de copii din cadrul centrelor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea.

De asemenea, au fost organizate tabere pentru tineri cu handicap. Acestea au ca scop socializarea, relaţionarea şi integrarea în societate a preşcolarilor, elevilor şi studenţilor care necesită măsuri de protecţie în sprijinul recuperării şi incluziunii sociale. Cei 39 de beneficiari ai acestui tip de tabără au fost preşcolarii, elevii şi studenţii cu handicap, împreună cu asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti, conform legii 448/2006.

Ministerul Tineretului şi Sportului, prin DJST Vâlcea, a finanţat cheltuielile legate de organizarea acestor tabere pentru copii şi tineri.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...