Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 22 august 2016

21 Aug 2016
• De foarte mult timp, fostul director general de la CET, dr. ing. Mihai Bălan, nu mai este văzut prin Rm. Vâlcea. • Zvonuri alarmiste ne-au parvenit de la CET… • De mult nu mai sunt surprins de cenzura care funcționează în presa română… • Se anunță o alianţă PSD – PNL la Consiliul Judeţean Vâlcea. • Doamna deputat Ana Birchall, președintele comisiei de afaceri europene, de la PSD, face un apel pe Facebook… • Masonul Gică Păsat, cel care a condus anonim și semi-clandestin Consiliul Judeţean Vâlcea, după moartea răposatului Ion Cîlea, şi-a luat umilinţa vieţii lui, la manifestarea de la Băile Govora. • Primul - după știința mea - care a invocat posibilitatea ca focoasele nucleare de la Incirlick să fie mutate în România, a fost Băsescu… • Erdogan reține fără absolut nici un motiv doi cetățeni români și, după ce îi eliberează, le confiscă laptopurile și telefoanele, dar nici un oficial român nu este indignat.

• De foarte mult timp, fostul director general de la CET, dr. ing. Mihai Bălan, nu mai este văzut prin Rm. Vâlcea. Am aflat că agenţii imobiliari din municipiu au la vânzare locuinţa sa din cartierul rezidenţial de la graniţa cu comuna Bujoreni. Tot aceştia – care-şi transmit realizările în domeniu (vânzările), spun că i-au vândut acestuia trei apartamente, încât gândul oricui precum că familia sa a plecat din oraş, stăruie surprinzător. Încercând să dezlegăm misterul, am aflat că, într-adevăr, Mihai Bălan şi familia sa s-au mutat la Constanţa, unde îşi continuă job-ul în construcţii, având în obiectiv un bloc rezidenţial. De unde se vede şi se poate trage concluzia că „nu mor caii, când vor câinii”. Oare, de mulțumire a plecat familia Bălan dintre râmniceni?

• Zvonuri alarmiste ne-au parvenit de la CET unde, administratorul judiciar cu ceas de 50.000 de euro la mână, dă afară salariaţi, pe bandă rulantă. Se aude că, acum, le-ar fi venit rândul directorilor, cap de listă fiind Constantin Lăpădat – directorul financiar al societăţii. „Benny Hill” – alias Ludovic Zelici, ultimul director al CET-ului, mai stă o tură. Coloratul la limbaj Remus Borza, uitându-se la părul alb al acestuia, i-a spus: „Moşule, tu mai stai cu mine oleacă”. Aşa că, o inimă şi-a redus ritmul tahicardic zbuciumat al mişcării ei, în aşteptarea sfârşitului profesional care se apropie. Până la urmă, tot va fi dat afară!

• De mult nu mai sunt surprins de cenzura care funcționează în presa română, dar tăcerea care s-a lăsat peste cazul celor doi profesori români arestați în Turcia, reținuți trei zile și apoi eliberați fără nici un fel de acuzații (dar li s-au confiscat laptopurile și telefonul) e șocantă. Repet, poate se întreba cineva: mai sunt și alți români arestați acolo? Dacă vor fi arestați/ reținuți cetățeni români care merg în vacanță sau tranzitează Istanbulul vom afla sau îi lăsăm să putrezească în pușcăriile lui Erdogan? Nu era datoria MAE să comunice public, de la început, situația celor doi români? Cioloș și Iohannis știau? Luați cazul MRU în MAE, în 2007, când a demisionat, și uitați-vă la reacția de atunci a presei și autorităților.

• Se anunță o alianţă PSD – PNL la Consiliul Judeţean Vâlcea. Surse care se dau informate spun că liberalii şi pesediştii şi-au dat mâna la nunta fetei primarului din Fârtăţeşti, nuntă care a avut loc sâmbătă, 20 august 2016, la restaurantul Paradis Royal. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a stat la masă cu liderul consilierilor judeţeni PNL, Victor Popescu, unul dintre cei mai serioși şi pertinenţi aleşi judeţeni. Aflat la câteva mese distanţă, preşedintelui PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, cel care a pierdut şefia CJ Vâlcea, nu prea i-a căzut bine imaginea care s-a vazut public dar și zvonul apărut după, mai ales că la nuntă erau peste 400 de invitaţi, care au aflat şi ei pe ce parte se mută puterea din judeţ.

• Doamna deputat Ana Birchall, președintele comisiei de afaceri europene, de la PSD, face un apel pe Facebook: „Mă bazez pe voi să condamnaţi şi să demascaţi manipulările domnului Ghinea (Cristian Ghinea - Ministrul Fondurilor Europene Guvernul Românie)!”. Wow. La peste o oră de la publicare era coadă la demascarea acestuia: postarea a strâns 3 (trei) like-uri! Ghinea cred că tremură sub masă. Trimite PSD-ul împotriva lui numai oameni inteligenți și credibili…

• Masonul Gică Păsat, cel care a condus anonim și semi-clandestin Consiliul Judeţean Vâlcea, după moartea răposatului Ion Cîlea, şi-a luat umilinţa vieţii lui, la manifestarea de la Băile Govora. Obişnuit cu temenele şi pupat de pantofi, de pe vremea când conducea CJ-ul, lui Păsat nu i-a căzut deloc bine cum a fost tratat la Florile Govorei. Primarul Mateescu l-a umilit ignorându-l copleșitor şi nici măcar nu l-a invitat pe scenă, alături de puternicii politici ai zilei. Astfel, masonul Gică şi-a luat-o rău de tot, ca imagine publică şi a plecat de acolo cu coada între picioare. De altfel, privit ca unul dintre competitorii pe un loc eligibil pe listele pentru alegerile parlamentare, Păsat şi-a dat seama că nu are nicio şansă să prindă eligibilitatea şi, astfel, a renunţat să se mai înscrie în competiţie. Deh, roata calcă pe toate spiţele, monşer Păsat! Aşa se întâmplă când ai carenţe la caracter! Vine el şi reversul.

• Primul - după știința mea - care a invocat posibilitatea ca focoasele nucleare de la Incirlick să fie mutate în România, a fost Băsescu, la 16 august: „Nu cred că teritoriul României trebuie să devină un teritoriu pe care să fie şi un arsenal nuclear (...) nu cred că se va merge atât de departe încât Statele Unite să-şi retragă cele 90 de focoase nucleare pe care le au în baza de la Incirlik”. E știre Agerpres. Euractiv a scris abia două zile mai târziu. Deci, dacă cineva - Ponta, de exemplu - acuză vreo dezinformare rusă și vrea să-i dea în judecată pe cei care au difuzat-o să încerce chestia asta cu Băsescu.

• Erdogan reține fără absolut nici un motiv doi cetățeni români și, după ce îi eliberează, le confiscă laptopurile și telefoanele, dar nici un oficial român nu este indignat. Oamenii au stat trei zile în arest, fără motiv. Ponta, tace chitic. La fel și media din România. Ne luptăm însă cu presa străină, exact ca Erdogan, Kim Ir Sen sau nu mai știu cum îl cheamă pe dictatorul din Egipt și ne prefacem că nu vedem când cetățenii noștri sunt aruncați în închisoare de un semidictator islamisto-țăcănit. E rușinos. Ne întoarcem în 1989. Criminalul de Erdogan este imitatorul fidel al lui Hitler pe care-l admiră. De ce nu au sărit de fund în sus statele Europei când acest dement a spus acum câteva săptămâni că statul lui Hitler era perfect. Omul ăsta e nebun.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...