Imagini revoltătoare: Muzeul trovanților de la Costeşti, între WC public şi groapă de gunoi

Legendele create în jurul trovanţilor de la Costeşti atrag tot mai mulţi turişti anual. Unii vizitatorii ai acestui muzeu în care pietrele caudate parcă prind viaţă şi se mută din loc, sunt atât de impresionaţi de cele văzute, încât doresc să îşi lase „amprenta” asupra acestui loc magnific. Şi cum aleg să facă acest lucru, dacă nu prin gunoaiele aruncate peste tot, materii fecale sau desene obscene pe „pietrele vii”? Se pare că legenda conform căreia trovanţii cresc de fiecare dată când sunt udaţi, este luată ca atare de unele persoane, care, cu nesimţire, îşi fac nevoile fiziologice în această arie naturală protejată. Lucrurile sunt agravate şi de şoferii care transportă nisip pentru construcţii şi intră cu maşinile în zonele protejate.

Dacă autorităţile nu vor lua cât mai urgent măsuri, muzeul Trovanţilor Costeşti, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Oltenia se va transforma într-o groapă de gunoi sau, şi mai rău, într-un întins WC public.

Muzeul Trovanţilor este luat în custodie de Asociaţia Kogayon, cu sediul în comuna Costeşti – Vâlcea. Această zonă figurează la poziţia B3 în Hotărârea de Guvern numărul 2581/ 2005, cu privire la instituirea Regimului de Arie Naturală Protejată, pentru noi zone. Rezervaţia a fost înfiinţată pe baza Avizului Academiei Române, eliberat de către Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii, sub numărul B 1125/ 05 aprilie 2005 şi se extinde pe o suprafaţă de 1,1 hectare.

Galerie de imagini

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...