Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 18 august 2016

17 Aug 2016
• Miliţianul tot miliţian rămâne. • Ia uitaţi ce zice “principesa” Margareta: „Sunt absolut pregătită pentru restaurarea monarhiei”. • Toate sporturile susţinute de statul român, în cooperare cu oameni de afaceri de tip Becali, s-au prăbuşit. • Nerușinatul de Tăriceanu… ne spune că el a fost ales „să se ocupe de problemele comunității”, nu să stea la coadă la permise auto. • Nu știu, nu mă interesează, nu mă pricep, dacă Ana, soţia regelui, avea sau nu dreptul la funeralii naționale. • Fenomenal! Coreea de Nord a găsit soluția pentru penuria alimentară cu care poporul se confruntă de ani de zile.

• Miliţianul tot miliţian rămâne. Ne cerem scuze poliţiştilor de acum care nu se comportă şi nu au spirit de miliţian, dar, în garnitura lor profesională de până acum un an, a existat un miliţian pe funcţie de comandă, care, din fericire, s-a pensionat. Acesta este Nicolae Sărdărescu, fostul inspector şef al IPJ – Vâlcea, azi ajuns primar al localităţii Horezu. Pe vremea când era activ, i-a pizmuit pe toţi colegii săi ajunşi, pe merit, în funcţii de comandă, şi se oftica pentru că numai el nu avansa, cu toate că avea mari pile la IGPR. Pe când era cu oftica în suflet şi dorinţa de preamărire cât Casa Ştiinţei, din Ostroveni, s-a pus bine cu presa, pentru ca aceasta să-i fie favorabilă, furnizând informaţii, uneori confidenţiale, pentru a fi mediatizate în anonimat. Doamne, cât se mai zbătea “doişi-unsfert-ul”, ca să afle care-i cârtița! Împletea miliţianul din el, plăcutul cu utilul. Nouă, spre exemplu, ne-a dat un subiect despre un subordonat de-al său indisciplinat, pe care, mai apoi, nu a avut curajul și demnitatea să ne susţină la procesul în care ne-a băgat. Ajuns primar, cu promisiuni de-a dreptul comice şi propulsat pe aripile PSD-ului din zona sa roşie, s-a aşezat pe înaltul scaun al administraţiei oraşului (a promis că aduce investitori în Horezu, dar nu a spus cum va reuși şi dacă sarcina asumată electoral face parte din obligaţiile unui primar). După instalare, neuitându-şi meteahna, Sărdărescu a furnizat unui ziar local toate contractele avute de predecesorii săi cu firmele editoare de presă, încălcând normele de confidenţialitate a acestor instrumente economice, crezând că va face rău unor ziare care nu-i sunt la pipotă. Deh, miliţianul tot miliţian a rămas. Nu ştim ce a văzut rău primarul „miciman” în existenţa acelor contracte, că doar ele sunt din trecutul la care nu s-a aflat în instituție, ele s-au derulat, au fost confirmate prin plata sumelor angajate şi au reprezentat voinţa ambelor părţi. Evident, dacă ziarul „denunţător” ar fi acţionat în judecată de colegii de breaslă revoltați, nu s-ar putea folosi în apărare de mărturia „miliţianului” care le-a dat documente din primărie. Laş cum este şi cum ne-a dovedit, ar băga capul în nisip, ca struţul şi ar nega “transferal” și delaţiunea. Aşa că îl lăsăm în pace pe Sărdărescu, dar şi pe autorul complicele delaţiunii prin presă, monitorizându-i numai primarului de Horezu activitatea, corespondenţa dintre muncă sa în folosul comunităţii şi promisiunile electorale. Horezani, dacă vreţi să aflaţi cât de bun primar aveţi, staţi cu ochii pe ziarul nostru…

• Ia uitaţi ce zice “principesa” Margareta: „Sunt absolut pregătită pentru restaurarea monarhiei”. Lucrurile sunt aranjate: 50% Margareta ne vrea monarhie... mai trebuie să vrem şi noi, pentru restul de 50%, nu? Mai uşurel cu pianul pe scări, să nu întindă prea mult coarda, Dudo, că s-ar putea să aibă surprize mari. România nu este în situaţia de a se întoarce la monarhie şi mai ales cu o “dudă” pe stema acestei fundaţii numită acum Casa Regală. Cu cât stă mai liniştită, cu atât îşi poate bea cafeaua cu Duda ei, la Palatul Elisabeta. Au reuşit să pună mâna pe tot ce înseamnă avere cuvenită şi necuvenită, e cazul să se oprească!

• Toate sporturile susţinute de statul român, în cooperare cu oameni de afaceri de tip Becali, s-au prăbuşit. Pentru că s-a furat tot ce s-a putut, de la banii de echipamente la investiţiile mari în stadioane. Halep, tenisul de câmp, au succes pentru că sunt afaceri 100% private şi n-a apărut nici un minister sau primărie care să se „implice”.

• Nerușinatul de Tăriceanu - care pe vremea când era premier ajungea la slujbă după ora 11.00, pleca la 16.00 și avea program de Corina Crețu, trei zile juma/ săptămână - ne spune că el a fost ales „să se ocupe de problemele comunității”, nu să stea la coadă la permise auto. Dacă era preocupat măcar o secundă de „problemele comunității”, se luă de ăia de la permise și de Tobă și le cerea să facă ceva cu cozile din Pipera. Dar cum să se ia de ei, când ăia îl îndatorează băgându-l prin față? Vedea-l-aș la coadă la DNĂ, cu Dragnea împreună, acolo să cereți să intraţi peste rând.

• Nu știu, nu mă interesează, nu mă pricep, dacă Ana, soţia regelui, avea sau nu dreptul la funeralii naționale. Dar spectacolul regizat de Duda, susținut de PSD și mediatizat de Antene, a fost de Disneyland de Teleorman. Fals, arogant - vezi pelerinajul VIP-urilor, la Peleș - și kitchos. Iar supramediatizarea - grețoasă. Mai tot ce ține scena în mass-media românească e grețos. Îmi aduc aminte cu câtă pompă a transmis o televiziune din România „Carnavalul” funeraliilor lui Fane Spoitorul. Funeraliile trebuiau să fie pe măsura personalităţii ei. Discrete. Dar la noi, până nu se ajunge-n derizoriu, până nu ne punem poalele-n cap şi nu transformăm totul într-un circ jalnic, nu ne lăsăm. Jigodia de Duda are el partea lui în toată mizeria asta. Şi partea lui e interzicerea participării la înmormântare a nepoţilor şi nepoatelor şi a doua din fetele consoartei lui Mihai I. Până la urmă, javra a fost constrânsă, cumva, să dea înapoi.

• Fenomenal! Coreea de Nord a găsit soluția pentru penuria alimentară cu care poporul se confruntă de ani de zile. Autoritățile încurajează populația să se hrănească cu câinii crescuți în ogrăzi, motivând că proprietăţile cărnii de câine sunt superioare celei de pasăre, porc sau rață. În acest sens, a fost demarată o propagandă pe un canal de internet, o variantă similară Youtube-ului, unde carnea de câine este prezentată ca alimentul minune al poporului nord-coreean, cu numeroase beneficii pentru aparatul digestiv, relatează evz.ro. Tot potrivit canalului nord-coreean, secretul frăgezimii cărnii, stă în modul în care bietul animal este ucis. Înainte de a ajunge hrană pe masa consumatorilor, cel mai bun prieten al omului trebuie omorât în bătaie, fără nicio remușcare, doar astfel carnea va avea textura fragedă.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...