Obiceiuri mai puţin cunoscute de Sfânta Maria

La Vaideeni bărbaţii obişnuiesc să facă de trei ori înconjurul cârciumii până când patronul acceptă să le dea pe datorie şi în această sfântă zi.

La Cucuieţii din Deal nimeni nu se atinge de băutură înainte de răsăritul soarelui, dar după aceea, oamenii îşi scot pârleala cu vârf şi îndesat.

În Comună Puricoşii femeile mai evlavioase nu îşi înşeală bărbaţii în această zi de sărbătoare decât după ce apare prima stea. Ziua trece foarte greu pentru amorezi.

La Malul Surpat Peste Capra Râioasă gospodinele se scoală cu noaptea în cap în aşteptarea firmelor de curăţenie care le fac gospodăriile lună .

Comuna Oftcoasa e renumită pentru concursul Băutorul Satului. Bărbaţii se întrec în piaţa centrală şi ultimul care cade sub masă este desemnat câştigător. El va fi târât până la Primărie, îmbrăcat cu pantaloni uscaţi şi va primi o diplomă semnată de către Primar.

*******

Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...