15 mașini de pompieri s-au luptat 3 ore cu incendiul de la Oltchim. Nu există victime și emanațiile de gaze nu ne-au pus în pericol!

15 mașini de pompieri s-au luptat 3 ore cu incendiul de la Oltchim. Nu există victime și emanațiile de gaze nu ne-au pus în pericol! FOTO: Nicoleta Ene
Alarma a fost dată la serviciul de urgență 112, în noaptea de marți, 09 august, în jurul orelor 23:20. Un depozit al combinatului Oltchim a luat foc, incendiul fiind urmat de mai multe explozii. Marius Cocioabă, martor la dezastru, a declarat pentru digi24 că la început au fost explozii mai mici, și în timp ce filma a reușit să surprindă cea mai mare explozie care s-a produs la fața locului.

Tot pentru sursa sus citată, Octavian Fulger, purtător de cuvânt al ISU, a spus că în momentul declanșării incendiului, flăcările se manifestau extrem de violent pe o suprafață de 350 mp, fiind cuprinse materialele depozitate în hale, respectiv folii de polietilenă, saci de hârtie, material lemnos. Purtător de cuvânt ISU, a mai declarat că nu există victime și că emanațiile de gaze rezultate în urma incendiului nu au pus în pericol cetățenii orașului Râmnicu Vâlcea.

Acesta este comunicatul ISU Vâlcea:

„Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) General Magheru al judetului Vâlcea au reuşit să lichideze incendiul produs în noaptea de 09/10.08.2016, pe platforma chimica a combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea.

Declanşarea incendiului a fost anunţată, la ora 23.56, la o hala de depozitare a materialelor folosite în procesul de productie, flăcările manifestându-se inițial pe aproximativ 350 mp. Până la stingerea acestora, au ars materiale depozitate în interiorul halei (folie de polietilena, saci de hartie, material lemnos, etc), suprafața afectată totalizând aproximativ 1000 mp. De asemenea a fost afectată structura din beton armat a halei în care erau depozitate materialele cuprinse de flăcări.

După trei ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins, pentru limitarea acestuia aducându-şi contribuţia :

- 71 de pompieri militari ai ISU Vâlcea cu 15 autospeciale de intervenție (8 autospeciale de stingere cu apa și spumă, o platforma de lucru la înălțime, doua autospeciale SMURD, o autospeciala CBRN si alte trei autovehicule de transport persoane);

- 28 de pompieri civili cu patru autospeciele din cadrul Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU) Oltchim, echipaje ale SAJ Valcea si forţe de ordine din cadrul IPJ Valcea. În sprijinul pompierilor militari și privați, au acționat și forțe ale SPSU CET Govora. După eforturi susţinute, la ora 03.10 a fost anunțată lichidarea incendiului, pompierii militari de la Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea şi cei de la Garda de Intervenţie Băile Govora retrăgându-se în dispozitiv.

Din fericire nu au fost inregistrate victime, iar emenatiile de fum şi gaze rezultate de în urma incendiului nu au pus în pericol populaţia civilă din imediata apropiere.

La momentul transmiterii buletinului informativ, la faţa locului se lucrează pentru stabilirea cauzei şi a tuturor împrejurărilor care au dus la producerea incendiului.”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...