Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 8 august 2016

07 Aug 2016
• Nu ştim cum să facem să-i transmitem un mesaj liderului organizaţiei judeţene liberale Cristian Buican. • Nu suntem de acord cu publicarea unor informaţii despre oficialii teritoriali şi necazurile prin care trec, fără a face nominalizări. • Într-un ziar local a fost publicată informaţia că un ziarist s-a dus la un primar din județ şi, …, a trecut la şantaj. • După momentul penibil în care Radu Duda a anunţat că va candida la Preşedinţie... • Liderul PSD Liviu Dragnea a dat un semnal surprinzător… • Merge un enoriaş la preotul din sat şi îi spune… • Nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită!

• Nu ştim cum să facem să-i transmitem un mesaj liderului organizaţiei judeţene liberale Cristian Buican. El este tare supărat că nu i-a ieşit pasenţa cu preşedinţia Consiliului Judeţean, başca faptul că s-ar putea ca să nu mai fie pus pe primul loc la Camera Deputaţilor pentru parlamentarele de la toamnă/ iarnă. Ghinion mai peste tot. Dar nu, nu e peste tot. Cioloş – premierul cu tuşe liberale, s-a apucat de un nou proiect, cel al regionalizării țării abandonat. Şi, ca urmare, dispare judeţul Vâlcea, dispărând şi demnitatea de preşedinte al CJ. Aşa Buican că nu mai are pe ce să fie supărat. A pierdut ce nu are şi nu va avea ce nu va mai fi! De partea cealaltă, actualul lider Constantin Rădulescu – PSD nu are de ce fi supărat. În cazul comasării localităţilor şi apariţiei regiunii Oltenia de Sud va avea asigurat locul pe care-l ocupă, numai că acesta va avea o altă titulatură. Şi un alt salariu. Mai mare – evident. Aşa că, domnule Buican, lasă lacrimile şi pune osul la treabă. Pesedeul vă va bate iar şi întregul judeţ va fi roşu. Și atenţie mare, câţiva primari liberali vor să se înroşească…

• Nu suntem de acord cu publicarea unor informaţii despre oficialii teritoriali şi necazurile prin care trec, fără a face nominalizări. Să ştie şi cititorul cine e primarul pe care l-a lăsat nevasta sau cu ce amantă/ secretară a plecat el la mare. Este stilul îmbrăţişat de mulţi ziarişti şi suspansul creat în informaţiile publice au creat, uneori, mare deranj în familii. Spre exemplu, într-un cotidian s-a scris că un primar a plecat „în delegaţie” la un minister, însoţit de o salariată care se ocupa de proiecte europene şi, împreună, au ajuns pe litoral unde au dormit o noapte. Pentru că o soţie de primar îşi suspecta bărbatul că ar avea ceva cu o funcţionară a primăriei şi care chiar plecase în delegaţie cu ea, a luat foc. Urgent a comandat un taxi, a negociat preţul până la Bucureşti – destinaţia delegaţiei – şi a început să-şi caute bărbatul. Când, în sfârşit l-a găsit, a avut marea surpriză să-l vadă cu soţul funcţionarei bănuite (gratuit) care se oferise să-i ducă el cu maşina lui şi, împreună locuiseră la hotel, peste noapte. Câţi bani a cheltuit soţia geloasă, nu se mai pune, iar primarul băgat nevinovat în necaz caută acum să-l pedepsească cumva pe ziaristul care l-a nenorocit. Că a sa consoartă nu se împacă cu ideea că soţul ei îi este fidel și că nu a fost cu funcționara lui la mare.

• Într-un ziar local a fost publicată informaţia că un ziarist s-a dus la un primar din județ şi, pentru că nu i-a acceptat suma pretinsă cu titlu de contract de publicitate, a trecut la şantaj. Nu tu nume de primar, nu tu nume de ziarist. Dar noi ştim cine este primarul – Gigi Udubae - primăria Bujoreni şi ziaristul este Traian Guminski – ziarul Evenimentul Zilei. Gata, am spus totul… dar, poate, mai urmează. Cazul nu e închis!

• După momentul penibil în care Radu Duda a anunţat că va candida la Preşedinţie, prin aducerea în ţară a prinţului Nicolae, monarhiştii adevăraţi începuseră să aibă, din nou, de un franc elveţian speranţă. Dar, băieţii s-au sesizat, iar drept consecinţă s-au întâlnit la ceas de seară ca să “ne-o omoare”. Regele bătrân, slăbit şi izolat le-a făcut pe plac, luându-i titlul de prinţ lui Nicolae. Şi, atunci, monarhia a mai murit un pic. Cum se mai stinsese şi când Regele s-a lăsat serbat la Ateneu pe banii lui Dan Voiculescu şi Dinu Patriciu.

• Liderul PSD Liviu Dragnea a dat un semnal surprinzător, care ar putea fi primul pas pentru eliminarea lui Victor Ponta de pe listele PSD la alegerile parlamentare. Declarația acestuia este o lovitură indirectă pentru Ponta, pentru că liderul PSD a precizat că principalul criteriu de selecție pentru nouă listă va fi prezența parlamentarilor în legislatura actuală, capitol la care Victor Ponta stă foarte prost. Dacă se va ține de cuvânt, Ponta ar fi unul dintre principalii vizați de această măsură, pentru că este un adevărat campion al absențelor în Parlament. Statistica ne arată că în noiembrie-decembrie 2015, Victor Ponta a înregistrat 27 de absențe. De asemenea, în ianuarie-februarie 2016 a înregistrat 18 absențe, iar în martie-aprilie 10 absențe.

• Merge un enoriaş la preotul din sat şi îi spune: – Părinte, ştiţi… mi-a murit câinele şi aş vrea o mică înmormântare creştinească, aşa… după cum se cade. Preotul îi răspunde: – Măi Gheorghe, eu am avut bunăvoinţă şi te-am ascultat, dar du-te mă şi îngroapă-l undeva în pădure. Unde ai mai văzut tu înmormântare la câini, cu popă? Pleacă Gheorghe şi revine a doua zi: – Părinte, m-am gândit cu nevasta Paraschiva, totuşi… o mică slujbă acolo, nu se poate? – Măi Gheorghe, du-te unde-i vrea, du-te caută-ţi pe cine-i vrea să ţi-l îngroape, du-te la păgâni şi nu mă mai bate la cap. Gheorghe se îndreaptă spre uşă supărat şi zice: – Apăi, dacă aşa stă situaţia,… ne-om duce prin alte părţi, dar eu cu nevastă-mea am strâns cu greu, vreo 3000 de euro pentru înmormântarea lui Azorel… – Aaaa, păi mă, stai aşa, despre Azorică-i vorba? No stai aşa mă,… că Azorel îi câine ortodox bă.

• Nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită!

Regele Mihai a fost trădător cel puțin față de persoana mareșalului Ion Antonescu, cel care a salvat Casa Regală a României, refuzând să-l predea pe regele Carol al II-lea legionarilor. Aceștia doreau să-l judece pentru miile de legionari asasinați în mod barbar în întreaga țară din ordinul lui. Totul s-ar fi fost încheiat prin această ieșire din istorie a regalității române, la judecata străzii. Armata îl asculta pe Antonescu. Când regele Carol al II-lea i-a cerut comandantului Garnizoanei București, generalul Coroamă, să reprime cu foc de armă revoluția legionară, acesta a refuzat categoric. Tinerii legionari din stradă nu se comportau violent, nu acționau împreună cu forțe armate sau servicii secrete străine, ci manifestau împotriva regelui și a cedării Ardealului fără luptă. Ei nu vroiau să folosească forța și respectau legea. Generalul Coroamă avea motive să refuze să execute un ordin ilegal. Primind toată puterea de Conducător al Statului prin Decret Regal al lui Carol al II-lea, Antonescu avea motive să nu-l accepte pe Mihai pe tron, pentru că regele nu a semnat un act de abdicare, ci un act prin care îl lăsa pe Mihai pe tron, fără clarificarea cadrului juridic. Antonescu i-a ocrotit viața lui Carol al II-lea, punându-i la dispoziție un tren blindat cu care a fugit din țară, cu ajutorul căruia a scăpat ca prin urechile acului de atentatul pregătit de legionari în gara Timișoara. Recunoștința din partea Casei Regale va veni prin arestarea lui Antonescu și predarea lui către inamicii judeo-bolșevici.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...