JOCURILE OLIMPICE DE LA RIO DE JANEIRO incep astazi

05 Aug 2016
JOCURILE OLIMPICE DE LA RIO DE JANEIRO incep astazi FOTO:sport.rol.ro
O zi mare pentru sportivii din întreaga lume, începe a 31-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro. Ceremonia de deschidere va avea loc pe Stadionul Olimpic Maracana, evenimentul internațional debutând oficial vineri(pentru România sâmbătă oră 2:00).

La aceste Jocuri de vară participă peste 10.500 de sportivi din 206 țări. România va avea o delegație formată din 96 de sportivi și 7 rezerve. Gimnasta Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la Atena în 2004, va purta drapelul României.

Sportivii se vor întrece la 28 de discipline sportive, vor fi 306 probe și marele eveniment sportiv se va încheia pe 21 august. La această ediție a Jocurilor Olimpice au fost introduse ca discipline sprtive: rugby și golf.

Virusul Zika, care este o mare problemă cu care se confruntă Brazilia în acest moment, a determinat numeroase retrageri la diferite sporturi(în special golf și tenis). De la noi, marea absentă este Simona Halep, numărul trei mondial la tenis.

La aceste Jocuri Olimpice de vară, România are ca obiectiv cucerirea a cel puțin 6 medalii.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...