Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Ministrul Justiției vrea să corecteze noile coduri penale din cauză că prevăd pedepse care pot duce la situații aberante

22 Iul 2016
Ministrul Justiției vrea să corecteze noile coduri penale din cauză că prevăd pedepse care pot duce la situații aberante Foto: republica.ro
Raluca Prună, a declarat joi seara că cele două coduri penale trebuie corectate.

Ministrul a precizat că această corectare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală se impune în condițiile în care pentru un furt se ajunge să se ia mai mult decât pentru un omor și a dat exemplul: "Dacă, eu, mâine, mă apuc să fur oglinzi din parcări și timp de două săptămâni fur 100 de oglinzi, codul va reține că am făcut 100 de fapte de furt. Și să zicem că primesc pentru fiecare faptă de furt un an, care e pedeapsa minima. Se reține pedeapsa cea mai mare, să zicem un an, pedeapsa minimă, plus 99 de ani de la cele 99 de fapte și iau o treime din acești 99 de ani, pe care îi adaug la anul acela. Deci primesc un an plus 33, 34 de ani de închisoare, dar în realitate voi primi 30 pentru că ăsta e maximum prevăzut de codul penal. Pe de altă parte, pentru o faptă de omor, sub același cod penal, pot primi 18 ani de închisoare".

Raluca Prună a explicat că noile coduri îl obligă pe judecător să aplice sporul de pedeapsă și acest lucru face ca înfăptuirea mai multor infracțiuni "mărunte" să genereze o pedeapsă mult prea mare în comparație cu pedeapsa primită pentru omor.

Ministrul Justiției va discută cu cei care au lucrat la coduri despre modificarea lor și va corecta ceea ce trebuie corectat.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella