Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Anchete ale Poliției și ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății la Spitalul Județean de Urgență Craiova

19 Iul 2016
Anchete ale Poliției și ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății la Spitalul Județean de Urgență Craiova FOTO: www.scjuc.ro
La spitalul din Craiova au decedat doi pacienţi în urma unor intervenții de micșorare a stomacului. Operațiile au fost efectuate de o echipă mixtă româno-franceză. Dintre cei nouă pacienți operați pentru obezitate morbidă, doi au decedat, iar familia unuia dintre pacienți a depus o plângere penală pentru ucidere din culpă împotriva medicilor care i-au făcut operația.

Pe data de 8 iulie, un pacient de 47 de ani a decedat, având ca diagnostic de deces: obezitate morbidă, stare toxico-septică, fistulă gastrică, peritonită generalizată. Un alt pacient, de 43 de ani, care avea obezitate morbidă, diabet zaharat de tip II, insuficiență cardiacă cls. a II-a și alte boli asociate, a decedat la domiciliu, la 17 zile după externare.

La alți doi pacienți operați în iulie au apărut infecții nosocomiale. Într-un comunicat al Ministerului Sănătății se precizează că: "Inspecția Sanitară a sesizat Colegiul Medicilor cu privire la nouă operații efectuate cu sprijinul unor medici străini la Spitalul Clinic Județean de Urgentă Craiova fără aprobare temporară sau ocazională de prestare de servicii medicale în România de la Colegiul Medicilor". Aceasta a mai sesizat și utilizarea în cadrul acestor operații a unor dispozitive și consumabile provenite și din sponsorizări pentru care nu există contracte de sponsorizare, respectiv documente care să ateste calitatea acestora.

Ministrul Sănătății dorește cooperarea internațională cu medicii străini în beneficiul pacienților români și intensificarea acesteia este una din prioritățile mandatului său.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella