Judecătorul Mateescu s-a înscris în cursa pentru un loc în CSM

14 Iul 2016
Preşedintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, Bogdan Mateescu, este decis să devină membru al Consiliului Superior al Magistraturii, drept pentru care s-a înscris oficial pentru această demnitate.

Procedura pentru ocuparea unui post în CSM este una laborioasă. La nivel de judecătorii, sunt disponibile două locuri. Prima etapă este reprezentată de votul judecătoriilor din raza fiecărei Curţi de Apel, dar numai dacă în aceeaşi curte se înscriu mai mulţi candidaţi.

Câştigătorul pe fiecare Curte intră în faza finală, adică votul tuturor judecătorilor de la judecătorii din ţară, care va avea loc în data de 27 octombrie 2016. Primii doi clasaţi, în urma votului, devin membri ai CSM.

Aceeaşi situaţie este şi în cazul tribunalelor, unde sunt disponibile 2 locuri. ÎN cazul Curţilor de Apel, 3 locuri, iar Înalta Curte are două locuri.

„O situație inedită pentru mine, însă asumată cu toată convingerea: Prieteni, de azi sunt oficial candidat la demnitatea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii”, a postat judecătorul Bogdan Mateescu pe pagina sa de socializare.

Preşedintele Judecătoriei din Râmnicu Vâlcea, Bogdan Mateescu, a devenit cunoscut mai ales în momentul în care i-a cerut revocarea judecătroului Cristi Danileţ din CSM, pe motiv că „şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile încredinţate prin alegerea sa ca membru al Consiliului, participând activ la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului în contra celor însuşite în proiectul de candidatură”.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...