Atenţie la păsări şi animale! Găinarii în acţiune în Vâlcea

Atenţie la păsări şi animale! Găinarii în acţiune în Vâlcea FOTO: pascani.bzi.ro
Mare este supărarea locuitorilor din mediul rural, care ajung tot mai des să nu se mai bucure de roadele muncii asidue depuse. Situaţia este una destul de neplăcută, deoarece pentru multe dintre familiile de la ţară creşterea acestor animale reprezintă singura sursă de venit.

Trebuie să aveţi mare atenţie la infractorii care pretind că vor să cumpere animale. Ulterior, aceştia găsesc motive de a nu se înţelege la preţ. De fapt scopul lor era doar să vadă unde este coteţul sau grajdul, dacă se poate intra, dacă aveţi sau nu un câine, practic îşi pregătesc terenul pentru o viitoare acţiune. Este foarte important să adoptaţi măsuri de precauţie pentru a nu deveni victime:
  • Orice grajd sau adăpost pentru păsările şi animalele dumneavoastră trebuie asigurat cu o încuietoare.
  • Încercaţi să vă adăpostiţi animalele cât mai aproape de locuinţe şi nu pe câmp, în grădini sau alte locuri, dacă nu le puteţi supraveghea.
  • Împrejmuiţi locul unde stau animalele pentru ca astfel să le îngreunaţi munca infractorilor.
  • Un câine de pază este un sprijin, astfel că acesta vă poate alarma în caz de primejdie.
  • În timpul zilei, dacă nu sunteţi acasă, lăsaţi animalele închise în adăposturile lor şi asiguraţi căile de acces, rugaţi un vecin să fie atent la ce se întâmplă în gospodăria dumneavoastră.
  • Nu intraţi în vorbă cu persoane străine care vă cer detalii despre vecini.
  • Anunţaţi imediat Poliţia dacă observaţi autoturisme suspecte sau persoane străine care vă oferă sau vor să cumpere diverse produse.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...