Cinci turişti rătăciţi la Obârşia Lotrului! Intervenţie a salvamontiştilor din Gorj

Azi noapte, cinci turişti s-au rătăcit în Munţii Parâng şi disperaţi au sunat la 112, solictând ajutor şi spunând că nu reuşesc să se întoarcă la cabană, fiindu-le teamă de lupi. Patru bărbaţi şi o femeie coborau de pe vârful Parângul Mare şi nu au mai găsit drumul înapoi către cabana din Obârşia Lotrului, unde intenţionau să înnopteze. Cei cinci se află la graniţa dintre judeţele Gorj şi Vâlcea. 

În scurt timp, au intervenint salvamontiştii din Gorj, care i-au găsit pe turiştii rătăciţi pe una din culmile ce coboară din vârf către Sud , la o altitudine de circa 2000 de metri. Aceştia erau panicaţi, însă fără probleme de sănătate.

“Turiştii au fost găsiţi de salvamontişti pe una din culmile ce coboară din vârf către Sud , la o altitudine de circa 2000 de metri , fără probleme de sănătate , doar într-o stare de panică datorată nopţii şi animalelor sălbatice pe care au încercat să le ţină la distanţă făcând un foc cu hainele de schimb. Cei cinci au fost coborâţi cu ambulanţa Serviciului public judeţean Salvamont Gorj până în zona văii Sunătoarea , unde îşi aveau maşinile , după o acţiune care a durat circ 4 ore, încheindu-se luni dimineaţa în jurul orei 3.30″, a spus Sabin Cornoiu, şeful salvamontiştilor din Gorj.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...