Remus Borza: Vizăm concedierea a 300 de salariaţi, preponderent personal TESA

Remus Borza: Vizăm concedierea a 300 de salariaţi, preponderent personal TESA FOTO: Vocea Valcii
Din 2.300 de salariaţi cât are în prezent CET Govora, 300 vor pleca acasă, a anunţat zilele trecute administratorul judiciar, Remus Borza. Potrivit declaraţiilor acestuia, vizaţi sunt cei intraţi „pe pile” dar şi cei care se află în prag de pensionare. Pe listă sunt şi angajaţii cu abateri disciplinare, cei care au avut evaluări necorespunzătoare, dar şi cei care au firme. „Vom renunța la cei care au firme, noi încurajăm antreprenoriatul dar nu în interiorul CET-ului. Adică țara are nevoie de cât mai mulți patroni, nu poți fi și angajat la stat dar și antreprenor.”

Vor fi purtate negociere cu sindicatele şi se va pune problema unor disponibilizări colective, vizat fiind sectorul TESA. În urma tăierii de sporuri, s-a făcut o economie la fondul lunar de salarii de vreo 2 milioane de lei din 10 milioane. Se vor aduce în discuţie şi zilele foarte multe de concediu, deoarece, în unele cazuri, se poate ajunge chiar şi la 150 de zile liberale anual. Toţi cei 300 de angajaţi disponibilizaţi vor primi salarii compensatorii:

„Purtăm negocieri cu sindicatele, se pune problema unor disponibilizări colective. Vizăm concedierea a 300 de salariaţi, preponderent personal TESA. Săptămâna trecută am tăiat deja mai multe sporuri, am făcut o economie la fondul lunar de salarii de vreo 2 milioane de lei din 10 milioane, vom discuta şi despre zilele de concediu care sunt foarte multe, ajung şi până la 42 de zile lucrătoare, iar împreună cu zilele libere legal, sâmbete şi duminici, ajungem la 150 de zile anual, ceea ce nu este tocmai normal. (...) Vorbim despre 1.000 de salariaţi care sunt rude din 2.300: soţi, soţii, veri, şogori. Nu ştiu care partid are mai mulţi, dar sunt nişte criterii care, din punctul de vedere al administratorului judiciar sunt juste şi obiective. Vor pleca cu prioritate cei care mai au un an sau doi până la pensie, cei cu abateri disciplinare, cei care au avut evaluări necorespunzătoare în ultimii ani şi cei care au firme, dar şi cei care mai au rude de gradul 1 în CET Govora, deşi, cu siguranţă, acesta nu este un criteriu absolut, pentru că sunt şi cazuri de rude care lucrează eficient”, a spus Remus Borza.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a avut o întâlnire cu administratorul judiciar al CET Govora, în urma anunţurilor privind viitoare concedieri colective dar şi a unor semnale privind proteste ale minerilor din carierele Berbeşti-Alunu.

"Am aflat de protestele iniţiate de minerii din carierele vâlcene dar şi de anunţul privind posibile restructurări la CET Govora şi am ţinut să am o întrevedere cu domnul Remus Borza pentru a analiza posibile efecte sociale ale deciziilor care privesc un agent economic aflat în subordinea Consiliului Judeţean. Am primit asigurări că, în primul rând populaţia din Râmnic nu va fi afectată în ceea ce priveşte preţul şi livrarea apei calde menajere şi nici în cazul agentului termic. În privinţa disponibilizărilor, am înţeles că acestea vor avea la bază criterii clare profesionale, adică cei cu abateri disciplinare vor pleca acasă, cei care mai au puţin până la pensie şi o parte din personalul TESA, iar impactul se doreşte a fi minim în sectorul producerii energiei electrice şi termice", a declarat Constantin Rădulescu.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...