Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 4 iulie 2016

03 Iul 2016
• Plătim tribut la greu pentru faptul că ne exprimăm opiniile în paginile ziarului nostru. • E groasă rău! Un documentul secret „scăpat” din surse americane la televiziunea de stat poloneză, arată cât de gravă va fi situația în Europa. • De curând au fost dezvăluite obiceiurile alimentare ale celor mai importanţi oameni ai planetei. • De câteva zile nu ne putem stăpâni uimirea. • Nu ne putem bucura pentru că primarul Gigi Matei „a coborât în jos” din fruntea bucatelor.

• Plătim tribut la greu pentru faptul că ne exprimăm opiniile în paginile ziarului nostru. Adeseori, pe diverse teme, suntem înjuraţi, insultaţi şi calomniaţi în unele ziare locale dar şi pe Facebook. Dacă până acum am lăsat să treacă de la noi şi nu am reacţionat în consecinţă, îi informăm pe indivizii infractori (Mitu, Bâlă si Lumânăroiu) că nu îi vom mai trata cu nepăsare. S-a ajuns prea departe, fiind insultată o colegă ziaristă şi copila ei. Un astfel de individ, aflat în SUA (ce pretinde că este cetăţean american şi nu poate fi dat în judecată) se numeşte Mircea Bâlă și nu are nici măcar curajul să-şi personalizeze pagina cu numele, folosind pseudonimul de SURE HAUL. Un alt râmnicean lipsit de bun simţ este celebrul Damian Mitu care, la fel ca Bâlă, pe motiv că îi susţinem pe Mircia Gutău (în acţiunile lui oficiale corecte), ne înjură şi ne calomniază permanent. Pe acesta l-am acţionat în judecată. Procesul se află la al doilea termen, a fost citat legal dar nu se prezintă. Este un laş care are curaj să ne înjure din America, pe Facebook, dar nu are curaj să vină să-şi susţină argumentele şi să probeze ceea ce noi spunem că sunt calomnii. Mircea Bâlă , deşi şi-a şters toate paginile de pe Facebook, nu are scăpare. I le-am copiat, având martori şi probe. L-am acţionat ți pe el în judecată şi, după vacanţa judecătorească, va primi citaţia pentru proces. Ţinem să atenţionăm că dacă nu se vor prezenta la proces, Mitu şi Bâlă vor fi obligaţi la plata totală a despăgubirilor pretinse de noi. Pe această cale o atenţionăm şi pe prietena lor din Râmnicu Vâlcea - Lumânăroiu - adversar de neînțeles al lui Gutău, că atragerea numelor noastre în răutăţile ei faţă de fostul primar (în prezent, primar nevalidat) și batjocorirea ziaristei Magda Popescu și a fetiței ei de numai 6 ani, o va costa mult. Celor trei calomniatori le respectăm opiniile, dar, prin instanțele de judecată, pretindem să ne fie respectate şi ale noastre. Mai mult, toți ar trebui să conştientizeze că nu e bine să te duşmăneşti/lupți cu presa!

• E groasă rău! Un documentul secret „scăpat” din surse americane la televiziunea de stat poloneză, arată cât de gravă va fi situația în Europa. Ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel a recomandat înființarea unei armate comune la nivelul Uniunii, în pofida faptului că Bruxelles-ul, a se citi Marea Britanie și prietenii, s-a opus până în prezent propunerilor referitoare la extinderea politicilor UE în domeniul militar avansate de Germania și Franța! Acum, Marea Britanie nu mai este in UE si nu mai are cine se opune. La cât de mare este pericolul unui joc autoritar și discriminatoriu al Germaniei și Franței, Uniunea Europeană ar deveni un fel de paravan grotesc prin care Germania și Franța ar fi stăpânii celorlalți. Cu acte-n regulă! Ți se face pielea de găină numai când te gândești la ce ar putea fi în capul liderilor germani și francezi! Mai ales că istoria nu ne face să fim optimiști când vine vorba despre armată în cazul Germaniei. Care, în treacăt fie spus, sub conducerea cancelarului Angela Merkel a renunțat la inacțiunea legiferată a soldaților săi! Germania a început să trimită din nou contingente armate în acțiuni beligerante! Până la Merkel nimeni n-a avut curaj să scoată soldații germani în afara exercițiilor NATO. Deschideți ochii mari, guvernanți!

• De curând au fost dezvăluite obiceiurile alimentare ale celor mai importanţi oameni ai planetei. În Franţa, Jacques Chirac savura melcii şi varza murată, Francois Mitterrand avea o slăbiciune pentru fructele de mare, Nicholas Sarkozy urăşte brânza, iar lui Francois Hollande îi place „totul”. Cancelarul german adoră să gătească, iar printre mâncărurile sale favorite se numără letcho, o tocană de legume ungurească, shashlik, care este o frigăruie picantă, dar şi supa de cartofi, păstrăvul şi prăjitura cu prune. Evo Morales, preşedintele Boliviei a stârnit, în 2010, o controversă când a dat de înţeles că puiul, carnea de pui, îi transformă pe bărbaţi în homosexuali. La un summit în Cochabamba, Morales a pretins că toată carnea de pui este injectată cu hormoni feminini, făcându-i pe bărbaţi să devină gay din heterosexuali. Mâncarea sa preferată este supa de quinoa. Nu mănâncă niciodată fast food, fiind convins că acesta provoacă boli grave. Mâncarea preferată a lui Barack Obama este sandviciul, pe care îl savurează la orice prânz. Preşedintele american urăşte sfecla roşie şi, după declaraţiile sale, leguma sa favorită este broccoli. Chiar dacă Vladimir Putin e discret în privinţa preferinţelor sale culinare, se pare că este topit după îngheţata de fistic. Se pare că are un om special care îi testează mâncărurile ca să nu fie otrăvite. Un jurnalist rus a scris în cartea sa că lui Putin îi place mâncarea japoneză. Interesant este că bunicul lui Putin a fost bucătar, gătind la viaţa lui pentru Lenin şi Stalin. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este o femeie cu gusturi simple. Astfel, regina îşi începea deseori ziua cu o porţie de cereale Special K, la care adăuga şi un bol cu fructe uscate şi nuci macadamia. Ceaiul alb marca Darjeeling era băutura aleasă de regină dimineaţa. La prânz, care se servea la ora 13.00, Majestatea sa prefera peştele, cu precădere calcanul la grătar, pe pat de spanac.

• De câteva zile nu ne putem stăpâni uimirea. O sursă liberală bine informată ne-a transmis că Grig Crăciunescu – lamentabilul candidat PNL la funcţia de primar al Râmnicului a dat în boala copilăriei. Nefericirea de acum a lui Mircia Gutău – prin invalidarea temporară, i-a dat mari speranţe Crăciunescului şi vrea să candideze iar la primărie, în cazul în care vor avea loc alegeri anticipate. Ca urmare, însoţit de „piticul atomic” Gheorghe Ioniţă s-a dus la sediul central al PNL ca să se intereseze când vor avea loc alegerile anticipate. Noi nu credem că „marjă (ăsta) de eroare” va mai putea fi candidatul liberalilor. S-a văzut aprecierea de care se bucură! Și femeia de serviciu de la sediul PNL, dacă ar fi candidat, ar fi luat mai multe voturi ca el. Deşi „vaideanul de la oi” şi-a dat demisia din funcţia de lider al organizaţiei municipale, trebuia să o facă şi din partid. Tagma liberală, o aşa umilinţă, nu a luat niciodată. Acum, chiar şi din poziţia de demisionar şi candidat umilit de alegători, nu se lasă şi se comportă autocrat în Consiliul municipal sau la întrunirile de partid. Are mult curajul să-şi privească tovarăşii politici în ochi şi, la fel, pe consilierii municipali care stau în Consiliu pe mai multe voturi decât a obţinut el. Încă de la jumătatea campaniei electorale am avertizat organizaţia liberală că Crăciunescu nu va lua scorul partidului şi va ocupa locul IV în alegeri. Dar nu ne-a crezut nimeni.

• Nu ne putem bucura pentru că primarul Gigi Matei „a coborât în jos” din fruntea bucatelor. Deşi constatasem de mult că nu face nimic pentru oraş, l-am ignorat. Trecutul comun nu le-a lăsat, dar nici nu l-am onorat cu aprecieri. Am zice, din contră. De-abia aşteptam să se termine auditul activităţii sale pentru ca opinia publică să afle ce este cu „echipele de cosaşi” ale unor ziare locale şi de ce s-au inundat trecerile de sub calea ferată în municipiul Râmnicu Vâlcea. Semnalăm mari surprize! Oricum, fostul primar nu se va putea dezvinovăți cu mesajul bancului lansat de adversarii săi politici care vorbesc despre urmările nefericite avute după operaţia pe creier suferită.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...