Vâlcea are un procent de promovabilitate mai mic la EVALUAREA NAȚIONALĂ, comparativ cu 2015

Conform centralizării datelor de pe edu.ro, procentul de promovabilitate al județului nostru, la examenul de Evaluare Națională din acest an este de 74,53 %. Asta înseamnă că am obținut cu 4 procente mai puțin, comparativ au anul trecut.

Din cei 2970 de elevi înscriși, doar 2870 au susținut exmenul de evaluaree națională. Aşadar, din cei 2870 de elevi care au susținut examenul la ambele probe, 2139 au obținut note peste 5.

La Limba și la literatura română 2420 de elevi din Vâlcea au obținut note peste 5. Procentul de promovabilitate a fost de 84,32%. Pe de altă parte, situația nu stă la fel de bine și la matematică, unde doar 1899 de elevi au luat peste 5, procentul de promovabilitate fiind de 66,17 %.

La Limba şi literatura română au fost obţinute 35 de note de 10. La proba de Matematică au fost obținute 49 de note de 10.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...