Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Neurochirurgul Leon Dănăilă împlineşte astăzi 83 de ani

Neurochirurgul Leon Dănăilă împlineşte astăzi 83 de ani FOTO: www.tvr.ro
Leon Dănăilă s-a născut pe data 1 iulie 1933, în oraşul Dărăbani, judeţul Botoșani. Este medic specialist neurochirurg la Spitalul "Gh. Marinescu" din București. Pe data de 24 octombrie 1997 a fost ales ca membru corespondent al Academiei Române și apoi membru titular al acesteia din data de 20 decembrie 2004. Academicianul deţine peste 18 brevete de inventator și 10 de inovator. De asemenea, este autor a 39 cărți de specialitate. Nu ne-ar ajunge o zi în care să înşiruim realizările marelui academician. Leon Dănăilă este un pionier al microneurochirurgiei pe creier efectuate cu laserul prin microscopul operator. Până în prezent a efectuat peste 27.000 intervenţii chirurgicale din care 14.700 cu microscopul operator şi 715 cu laserul.

La 83 de ani, Leon Dănăilă operează şi acum la fel ca în tinereţe. În fiecare dimineaţă la ora 6 îl găseşti la Clinica de Neurochirurgie de la Spitalul Bagdasar Arseni. Are programul foarte bine stabilit pentru operaţii şi pentru consultaţii. Ştie dinainte ce anume va face pentru că bolnavul lui să iasă cu bine din operaţie. Situaţia era cu totul alta în urmă cu aproape 55 de ani, când majoritatea bolnavilor rămâneau cu o paralizie, iar peste 50% dintre ei mureau, pentru că medicii scoteau tumorile cu degetul. A vrut să schimbe situaţia, însă s-a lovit de opoziţia profesorului Arseni, care nu credea în tehnica lui pe care o învăţase în SUA. Ulterior i-a convins pe cei de la partid că tehnica lui este cea corectă. A refuzat însă postul de ministru al Sănătăţii care i s-a oferit înainte de 1989.

Cu toate că e cunoscut în toată lumea, Leon Dănăilă este un om de o modestie cum rar mai vezi în zilele noastre. Când ajungi în clinica de neurochirurgie observi că pe uşă există un anunţ că toate consultaţiile sunt gratuite. Dacă astăzi ar lua-o de la capăt ar alege tot neurochirugia. "Aş face tot ce am făcut până acum. M-aş duce în străinătate să văd cum se operează, ce tehnici utilizează", mărturiseşte el în cadrul unui interviu acordat gândul. Se declară cel mai sărac medic din lume, iar pentru a tipări o carte a vrut să-şi vândă casa.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella