Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 30 iunie 2016

29 Iun 2016
• În octombrie 2013, Victor Ponta vizita Casa Albă. • Unul dintre cei mai importanţi foşti miniştri PSD, fosta președintă a Consiliului Național al PSD Rovana Plumb, face obiectul unui nou dosar instrumentat de procurorii anticorupţie. • Anca Alexandrescu, fostă şefă pe probleme de comunicare în Guvernul Ponta, a fost numită director PR în cadrul KMG Rompetrol! Predoiu către Ponta: „Ai ajuns ceea ce ai fost de la început: un nimeni! Un nimeni ai fost în boscheții Parisului (...) Ponta, lasă-ne şi trage capacul tomberonului deasupra capului!” • Klaus Iohannis a fost filmat la Consiliul European stingher şi izolat de liderii europeni strânşi la fotografia de grup. • Fostul premier Victor Ponta a negat informaţiile apărute la Antena 3, potrivit cărora ar fi fost numit consilier onorific al preşedintelui Turciei, Recep Erdogan. • UNPR-ul inculpatului Oprea se duce pe copcă. • Conaţionalii noştri care nu au un permis de muncă la data desprinderii Regatului Unit de Uniunea Europeană vor întâmpina probleme, fiind obligaţi fie să se întoarcă acasă, fie să se orienteze către alte ţări comunitare.

• În octombrie 2013, Victor Ponta vizita Casa Albă. Acţiunea avea ca scop risipirea îngrijorărilor Americii în legătură cu înlocuirea procurorilor Lucian Papici şi Mariana Alexandru şi, mai ales, tragerea unor concluzii paşnice în legătură cu ciocnirile dintre DNA şi Guvern. Pentru aranjarea vizitei s-au implicat mai multe componente ale structurilor, de la masonerii diplomatice la clienţi politici cu dare de mână. Ponta urma să se vadă, oficial, cu vicepreşedintele Joe Biden, dar scopul ultim şi simbolic era ca prin cameră să treacă, întâmplător, şi Obama, să întrebe “care-i treaba, băieţi?” şi să-şi vadă de drum, lăsând posterităţii o fotografie cu Ponta şi impresia că doctorul nostru în drept s-a întâlnit cu preşedintele Americii.

Triburile primitive din Estul Europei au ţinut mereu la această scamatorie, iar stăpânii lumii aveau obiceiul să le satisfacă micul capriciu. Numai că, în acel octombrie, Obama n-a mai nimerit coridorul potrivit, s-a luat cu alţi pigmei politici din periferiile Terrei şi n-a mai ajuns să-l bage în seamă pe Ponta. Ce credeţi că a făcut Cârlanul? Şi-a scos smartphone-ul din buzunar şi i-a dat un SMS lui Sebi Ghiţă. Mesajul zicea, în esenţă, că americanii sunt cam bătuţi în cap, că l-au făcut să piardă vremea cu ramolitul de Biden, iar tâmpiţii de la protocol n-au fost în stare să-l împingă pe Obama în încăpere.

Pe Ghiţă, care ştia că acest mesaj era interceptat de toate agenţiile de securitate americane, l-au trecut fiorii, dar nu mai era nimic de făcut. Cât a mai scris Ponta câteva mesaje cu ironii, Casa Albă a avut grijă să facă o informare corectă a celorlalţi oficiali SUA despre valoarea interlocutorului român. Aşa că, restul vizitei lui Ponta s-a rezumat la baschet şi restaurante.

• Unul dintre cei mai importanţi foşti miniştri PSD, fostă președintă a Consiliului Național al PSD Rovana Plumb, face obiectul unui nou dosar instrumentat de procurorii anticorupţie. Dosarul vizează fraude cu fonduri europene şi este instrumentat de unitatea de elită a DNA de la Ploieşti, care a dat în ultimii doi ani adevărate lovituri clasei politice. Potrivit surselor oficiale, procurorii au audiat deja mai multe persoane în acest dosar, iar în perioada următoare urmează să fie chemat la audieri şi fosta ministresă, „vedeta” dosarului.

• Anca Alexandrescu, fostă şefă pe probleme de comunicare în Guvernul Ponta, a fost numită director PR în cadrul KMG Rompetrol! Anca Alexandrescu a mai lucrat pe postul de consilier de comunicare al fostului premier Adrian Năstase, dar şi al fostului primar general al Capitalei Sorin Oprescu. Reamintim că ambele guverne pe care le-a reprezentat, atât Năstase, cât şi Ponta, au ajutat Rompetrol Group să scape de datoria de 600 de milioane de dolari către statul român. Anca Alexandrescu este fiica lui Horia Alexandrescu și fosta soție a lui Dan Andronic! Dar și nașa de cununie a lui Radu Tudor/Antena3.

• Predoiu către Ponta: „Ai ajuns ceea ce ai fost de la început: un nimeni! Un nimeni ai fost în boscheții Parisului (...) Ponta, lasă-ne şi trage capacul tomberonului deasupra capului!”. Dacă Predoiu se bătea așa cu Firea în campanie, poate nu ajungea unde a ajuns…

• Klaus Iohannis a fost filmat la Consiliul European stingher şi izolat de liderii europeni strânşi la fotografia de grup. Efectiv am avut un sentiment de milă când m-am uitat la înregistrarea video. Nu înţeleg de ce e atât de lipsit de orice abilitate de comunicare. Stă singur cuc şi stingher fără să facă şi el o mişcare. Bănuiesc că a mers fără nicio agendă clară, numai pentru a semna condica şi ca atare nu avea ce să discute. Putea, totuşi, să lege şi el trei cuvinte cu cineva. Triste imagini. Ce blestem!

• Fostul premier Victor Ponta a negat informaţiile apărute la Antena 3, potrivit cărora ar fi fost numit consilier onorific al preşedintelui Turciei, Recep Erdogan. Informaţiile au apărut după ce Victor Ponta s-a întors, ieri noapte, din Istanbul. «Nu (sunt consilierul lui Erdogan, n.r.), este o informaţie falsă de la nişte “prieteni” de-ai mei din România», a declarat Victor Ponta la România TV. «Nu sunt consilierul nimănui, dar am mulţi prieteni în Turcia», a adăugat acesta. Ponta a precizat că a mers singur în Turcia.

• UNPR-ul inculpatului Oprea se duce pe copcă. La Senat a dispărut grupul după ce au dezertat şase senatori care momentan sunt sub influenţa PSD. Liderul progresiştilor, Valeriu Steriu, se întrebă retoric ce moralitate au traseiştii şi cei care îi primesc. Mi-a venit în minte tovarăşul Nicolicea... Doamne! Ce te aşteptai de la nişte traseişti notorii? UNPR este un partid de strânsură, toţi cei care au probleme s-au dus acolo. Acuma că partidul se duce în râpă au dezertat cu toţii. E o boală națională de a fi traseist de la un partid la alt partid sau partidele să fuzioneze între ele. De douăzeci și șase de ani se fac rocade ca la șah, nu mai scăpăm de mutrele lor… când sunt de dreapta când sunt de stânga.

• Conaţionalii noştri care nu au un permis de muncă la data desprinderii Regatului Unit de Uniunea Europeană vor întâmpina probleme, fiind obligaţi fie să se întoarcă acasă, fie să se orienteze către alte ţări comunitare. Cei mai afectaţi vor fi însă cei ce intenţionau să urmeze o facultate în această ţară, costurile urmând să crească simţitor. Votul dat de britanicii împotriva apartenenţei lor la Comunitatea Europeană pune în discuţie situaţia românilor care lucrează în această ţară, dar şi a celor care vor dori să călătorească în Marea Britanie după desprinderea de UE.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...