Marea Britanie părăseşte UE după 43 de ani

Marea Britanie părăseşte UE după 43 de ani FOTO: cetin.ro
BBC a scris că Regatul Unit a decis cu 52% la 48% să părăsească Uniunea Europeană , după 43 de ani, într-un referendum istoric.

Indicii bursieri sunt în scădere puternică la nivel global, rezultatele parţiale ale referendumului din Marea Britanie indicând ieşirea ţării din Uniunea Europeană, punând în pericol existenţa blocului comunitar şi a monedei unice, relatează Reuters.

Investitorii renunţă la activele considerate riscante, preferând obligaţiunile guvernamentale, contractele futures FTSE fiind în declin cu 6%, iar S&P 500 cu 3,5%.

Lira s-a prăbuşit cu nu mai puţin de 15 cenţi americani, cel mai grav declin din istoria sa, în timp ce euro este în coborâre cu 2,8% faţă de dolar.

Lira este în declin cu 8,5%, la 1,3616 dolari pe unitate, după ce a atins 1,3467 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din 1985.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...