Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 23 iunie 2016

22 Iun 2016
• Un aşa numit „Birou de presă MISA - MIŞCAREA DE INTEGRARE SPIRITUALĂ ÎN ABSOLUT” – ne-a trimis un Drept la replică, fără semnătură şi plin de insinuări, insulte şi calomnii… • Tot mai pregnant, în mediile politicii mari, se vorbeşte că destinele ţării noastre sunt conduse şi dominate de 4 generali de la SRI. • Preşedintele Iohannis are o mare problemă şi de aceea Victor Ponta pregăteşte o nouă lovitură de stat. • Cu rezerva că un ministru nu îşi poate permite ca, într-un document public, să citeze din „şoaptele funcţionarilor” excelentă este scrisoarea lui Cristian Ghinea către dr. Viorel Ponta. • PNL rămâne fidel marelui USL, așa că ia în spate UNPR-ul lui Oprea și îl bagă în Parlament. • Am făcut istorie la campionatul european de fotbal.

• Un aşa numit „Birou de presă MISA - MIŞCAREA DE INTEGRARE SPIRITUALĂ ÎN ABSOLUT” – ne-a trimis un Drept la replică, fără semnătură şi plin de insinuări, insulte şi calomnii, ca urmare unui articol prin care i-am urat bun venit acasă Marelui Guru Gregorian Bivolaru, în puşcăriile ţării. Deşi nu avem convingerea că juriştii acestei organizaţii au născut dreptul nedrept şi injurios, le-am răspuns, după cum veţi citi mai jos. „Această adresă trimisă pe e-mail şi nesemnată, titrată cu titlul pompos de «drept la replică», reprezintă un atac la libertatea presei şi un act grav de calomnie şi insultă. Punctele noastre de vedere, privind cazul Bivolaru, nu concordă, numai că noi avem de partea noastră condamnarea pronunţată de o instanţă românească împotriva şefului dvs. Nu ne interesează alegaţiile folosite în afara soluţiei pronunţate de instanţă ICCJ din România şi nu recunoaştem soluţia Curţii Supreme de Justiţie din Stockholm, din moment ce ea nu are aplicabilitate în ţara noastră. Nu înţelegem cum de puneţi la îndoială şi comentaţi soluţia definitivă a Justiţiei ţării noastre. Prin ultimul articol, ne-am exprimat bucuria aducerii infractorului Bivolaru în ţară, pentru că, nu-i aşa?, îl vom cere la interogatoriu, ca să-l putem vedea în ochi. Ştim sigur că acest proces va ajunge la CEDO, unde, cu siguranţă, vom câştiga. Subapreciem conţinutul adresei dvs şi asta pentru că nu credem că un jurist serios, absolvent cu vechime al Facultăţii de Drept româneşti, poate gândi şi se poate exprima aşa. Stagiarii sau învăţăceii, fac tot ce pot (şi nu pot!), ca să se arate de folos. Vă comunicăm că nu putem fi supăraţi pe „producţia” întâmplătoare a celui/celor care nu au avut curajul semnării ulceraţiilor exprimate calomnios şi insultător. Şi cum orice vers are şi revers, vă vom acţiona (şi noi) în judecată, pentru atacul la libertatea presei şi folosirea calomniei şi insultelor în justificarea unei eventuale nemulţumiri. Nu puteţi fi un stat în statul nostru! Vom semna răspunsul, cu siguranţă că vă vom arăta că nu ne simţim intimidaţi şi nu ne puteţi intimida. Da, ne bucurăm că va fi adus în ţară Gregorian Bivolaru şi că va ispăşi pedeapsa în ţara lui natală unde a comis infracţiunea sancţionată penal. Redactor şef, Romeo Popescu”

• Tot mai pregnant, în mediile politicii mari, se vorbeşte că destinele ţării noastre sunt conduse şi dominate de 4 generali de la SRI. Nu ştim cât de adevărată este informaţia, dar nominalizăm şi noi numele acestora, aflate de la informatori: Florian Coldea, directorul operativ al SRI, Sorin Gabriel Cozma, șef direcţie antitero din SRI, Stan Viorel, locţiitor la Direcţia Generală de protecţie contrateroristă şi Ghiță Vasile, şeful Direcției E-Protecție internă. Sunt cei mai importanți generali din SRI. Tot aceleaşi surse au mai spus că după eliberarea din funcţia de adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii a generalului în retragere - cu patru stele Dumitru Cocoru, generalul Florian Coldea şi-a pus piciorul în ghips, ca şi generalul Victor Atanasie Stănculescu, pentru a scăpa de destituire, folosindu-se de protecţia concediului medical. După cum este de aşteptat, preşedintele Klaus Iohannis este pregătit să semneze decretul privind eliberarea sa din funcţie.

• Preşedintele Iohannis are o mare problemă şi de aceea Victor Ponta pregăteşte o nouă lovitură de stat. Deocamdată, în afară de Călin Popescu Tăriceanu, nu are susţinători. Şi fabrică scenarii împotriva şefului statului. Acesta, sau „prima doamnă”, au comis una sau mai multe infracţiuni. Domnul Iohannis va putea fi cercetat penal numai după expirarea mandatului de preşedinte al ţării. Sunt convins că nu mai prinde al doilea mandat. Însă efectele sentinţei Curţii de Apel Braşov vor începe să se facă simţite în curând. Se va anula actul de proprietate asupra caselor respective. Klaus Iohannis (sau soţia domniei sale) va fi obligat (obligată) să restituie statului român chiria încasată pe nedrept. S-ar putea ca „prima doamnă” să fie cercetată penal, întrucât nu se bucura de imunitate. Faţă de aceste acuze, ce a săvârşit penal Victor Ponta sunt simple găinării. Asta nu îl face mai frecventabil, întrucât un premier găinar este similar cu pierderea onoarei şi a credibilităţii politice.

• Cu rezerva că un ministru nu îşi poate permite ca, într-un document public, să citeze din „şoaptele funcţionarilor” excelentă este scrisoarea lui Cristian Ghinea către dr. Viorel Ponta. „Guvernul dumneavoastră a atins culmea incompetenței cu celebrul Plan Juncker, o competiție deschisă între toate Statele Membre care nu primesc alocări pe țară, ci în funcție de maturitatea proiectelor trimise. Guvernul Ponta a trimis o listă cu nu mai puțin de 200 proiecte în 2014. Dintre acestea, au fost acceptate 0 (zero), că tot vă place să promovați această cifră”. Neruşinatul şi-a luat-o acum peste bot, că începuse să măcăne obraznic.

• PNL rămâne fidel marelui USL, așa că ia în spate UNPR-ul lui Oprea și îl bagă în Parlament. PSD va ajuta ALDE. Țineți minte ce vă spun: viitorul Parlament va fi între 80 și 100% format din USL, inclusiv frățiorii de limba maghiară de la UDMR. PMP și USB vor avea mare noroc dacă trec de 5%. Nu joc rol de Casandra, pur și simplu așa va fi. Nici după alegerile din mai 1990 nu am avut o opoziție parlamentară atât de slabă. De fapt, sunt mari șanse ca, de facto, să nu mai existe opoziție parlamentară.

• Am făcut istorie la campionatul european de fotbal. A fost prima înfrângere în fața Albaniei din 1948, primul gol băgat de Albania la un campionat European şi ambele goluri băgate de România au fost din lovituri de la 11 metri. Nu trebuie luată în băşcălie Albania, Albanie care s-a calificat dintr-o grupă mult mai grea ca a noastră, a bătut Portugalia în deplasare şi au lăsat Danemarca acasă. Au 21 de fotbalişti, din 23, care joacă în afara Albaniei, unii dintre ei nici nu sunt născuţi în Albania, deci sunt nealteraţi de fostul sistem comunist, au altă mentalitate. Au pierdut foarte greu în faţa Elveţiei, chiar dacă au jucat în 10 oameni din min 40.

Trebuiesc respectaţi şi pentru modul exemplar de cum îşi cântau Imnul Naţional, imn a cărui muzică a fost scrisă de Ciprian Porumbescu. Mă strădui, fac tot efortul să mă comport ca un adevărat patriot român şi să ţin cu echipa de fotbal. Nu-mi iese. De câte ori mă gândesc la „Puiu” văd o găină cu creasta blegită, ţinută de sfoară de Gabi Oprea.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...