Cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Titus Corlățean este votată astăzi în Senat

21 Iun 2016
Cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Titus Corlățean este votată astăzi în Senat Foto: epochtimes-romania.com
Fostul ministru al Afacerilor Externe, Titus Corlățean este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale în dosarul Diaspora. Faptele ar fi fost comise în timp ce îşi îndeplinea funcţia ministerială.

Într-un comunicat de presă, DNA arata că: "În contextul organizării alegerilor prezidenţiale din anul 2014, în calitate de ministru al afacerilor externe, Corlățean Titus, prin încălcarea procedurilor legale şi prin acte de dispoziţie, a organizat discreţionar secţiile de votare din străinătate, obţinând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus şi susţinut de partidul din care făcea şi el parte. Folosul necuvenit pentru altul a constat în limitarea numărului de cetăţeni romani care şi-au putut exercita dreptul de vot în străinătate".

DNA mai susţine şi că ministrul de externe a vătămat şi interesele Ministerului Afacerilor Externe privind buna funcţionare a misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate şi îndeplinirea de către acestea, în condiţii optime a atribuţiilor legale privind apărarea drepturilor cetăţenilor români.

DNA susţine că Titus Corlățean a organizat fără vreo documentare sau justificare secţii de votare în localităţi care nu au fost propuse de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României.

Senatul României a primit 19 volume din dosar. Cu acestea DNA îşi susţine cererea de începere a urmăririi penale. Astăzi, senatorii votează în plen cererea DNĂ, după un vot negativ dat de senatori în Comisia juridică.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...