Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi, condamnat la închisoare pe viaţă

Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi, condamnat la închisoare pe viaţă Foto: bbc.com
Astăzi, 18 iunie 2016, un tribunal egiptean l-a condamnat la închisoare pe viaţă pe fostul preşedinte islamist Mohamed Morsi, judecat într-un caz de spionaj în favoarea Qatarului. Fostul preşedinte, demis în iulie 2013 de armată şi condamnat deja la pedeapsa capitală şi la închisoare pe viaţă în alte dosare, a compărut alături de 10 alţi acuzaţi pentru furnizarea către Qatar de "documente secrete privind securitatea naţională", potrivit actului acuzării.

Mohamed Morsi a fost condamnat la închisoare pe viaţă, care în Egipt echivalează cu 25 de ani de închisoare, pentru că a condus o "organizaţie ilegală". El a fost de asemenea condamnat pentru "sustragerea de documente secrete privind securitatea statului", a declarat avocatul său, Abdel Moneim Abdel Maqsud. În schimb, Morsi a fost achitat de acuzaţiile de spionaj. Şase dintre coacuzaţi au fost condamnaţi la pedeapsă cu moartea pentru acest cap de acuzare.

Acesta este cel de-al patrulea proces împotriva lui Morsi, provenit din organizaţia islamistă Frăţia Musulmană, considerată de autorităţile egiptene "teroristă". Fostul preşedinte a fost deja condamnat la moarte, la închisoare pe viaţă şi la 20 de ani de închisoare în alte trei procese.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...