ANI: Poliţist din VÂLCEA nu poate justifica 42.000 de euro

Un poliţist din cadrul IPJ Vâlcea, Vlad Oliver Dănuţ, a intrat sub lupa inspectorilor de integritate de ANI, acesta fiind găsit incompatibil. Conform inspectorilor de integritate, poliţistul vâlcean nu poate justifica 42.000 de euro din avere. De asemenea, a fost sesizată şi Curtea de Apel Piteşti în acest caz deoarece ANI a sesizat că există diferenţe nejustificate între veniturile realizate şi averea poliţistului.

"Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 190.315,79 Lei (aprox. 42.863,9 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către VLAD OLIVER DĂNUŢ, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea.

În perioada octombrie 1996 - decembrie 2010, VLAD OLIVER DĂNUŢ a realizat, împreună cu familia, venituri salariale în cuantum de 334.929,61 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 525.245,4 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 190.315,79 Lei (aprox. 42.863,9 Euro).

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Piteşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către VLAD OLIVER DĂNUŢ în perioada exercitării funcției publice.

VLAD OLIVER DĂNUŢ a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere", se arată într-un comunicat al ANI.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...