Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 16 iunie 2016

15 Iun 2016
• Dinspre gruparea electorală care a mai rămas în jurul fostului candidat pedelisto-liberal Grig Crăciunescu ne vin tot felul de „glume”, care mai de care mai amuzante. • Multe vor fi problemele la Primăria Râmnicului, după instalarea candidatului victorios Mircia Gutău. • Ipocrizia este la ea acasă şi în America. • Clotilde Armand le-o avea pe ale ei, dar să-i pună în cârcă propaganda PSD/ PNL contractul cu Bechtel e de noaptea minții. • Atenție la o superescrocherie marca Telekom.

• Dinspre gruparea electorală care a mai rămas în jurul fostului candidat pedelisto-liberal Grig Crăciunescu ne vin tot felul de „glume”, care mai de care mai amuzante. După scorul lamentabil obţinut la urne, şurghetele pseudo-liberal se plânge pe unde apucă (şi celor care îi mai acordă atenţie) că a fost… trădat. Trădat de liberalii get-beget de la organizaţia municipală condusă chiar de el. Cum dracu’ asta? Nu l-a validat în fruntea listei de candidaţi organizaţia lui? Caraghios și împotriva naturii! Neînţelegându-şi locul, rolul şi rostul politic, ciobanul plângăreţ îşi insultă companionii politici. Dar ce mai contează, după ce i-a chemat la urne pentru ca „să redea demnitatea oraşului”, insultându-i la vedere? Eu cred că liberalii chiar îşi merită insultele lui Crăciunescu. Nu au demnitate (scuze pentru cei care nu se simt in această categorie). Îi admit toate prostiile, toate frustările şi nu au curaj să-l descăuneze definitiv din organizaţie. Marginalizarea lui nu este o soluţie. Blazonul liberal trebuie spălat de mizeriile pe care le aruncă pe la spate acest individ. Omul se dă rănit în orgoliu şi nu are curaj să recunoască faptul că oricare dintre colegii săi (Poenaru, Monceanu, Cotescu, Gabriela Ungureanu sau alţii) dacă ar fi candidat obţineau mai multe voturi decât a obţinut el. Electoratul i-a taxat îngâmfarea, aroganţa, naivitatea, prostia, lipsa culturii şi a educaţiei. De acum, Grig Crăciunescu este istorie! Nu mai plânge baby…

• Multe vor fi problemele la Primăria Râmnicului, după instalarea candidatului victorios Mircia Gutău. Încercând să analizăm situaţia de fapt, ne întrebăm şi noi cum va putea lucra acesta cu personalul instituţiei pe care o va conduce, în condiţiile în care 80% din funcţionarii primăriei au făcut politică, fiind participanţi activi la campania electorală a lui Romeo Rădulescu şi-i îndemnau pe cei cu care veneau în contact să nu-l voteze pe „puşcăriaş”. Această sintagmă ruşinoasă și insultătoare a fost lansată de Rădulescu (PSD) prin programul său electoral dezamăgitor. Cum vor putea lucra agenţii electorali salariaţi ai primăriei cu noul primar pe care l-au batjocorit în spate? Au fost prea siguri de victoria candidatului biciclist ajuns la social-democraţi, neglijându-şi viitorul. Cum vor mai putea fi ținuți în funcţie şefii pieţelor din Râmnicu Vâlcea care îi îndemnau chiar şi pe precupeţii care vindeau la tarabe, din comunele limitrofe, să-şi facă mutaţie în municipiu, pentru ca să-l învingă Rădulescu pe Gutău? Cum vor mai păşi în biroul primarului şefii de servicii şi de birouri, ştiind că l-au sabotat și umilit pe acesta în campanie, transmițând aceeaşi lozincă lansată de fostul primar pesedist (patentul îi aparține!) „Jos puşcăriaşul”? Grea misiune pentru noul primar, iar atmosfera de lucru in primărie va fi încărcată dacă nu va limpezi apele. Nu ne aşteptăm ca funcţionarii primăriei care i-au fost ostili şi militanţi în armata electorală a candidatului PSD să-şi dea demisia şi să plece singuri. Tupeul şi ipocrizia dăinuie și în primărie. Dar să aștepți licențierea sau să crezi ca lucrurile adverse vor fi uitate, e o prostie. Ce va fi, cum va fi și ce-i așteaptă, vom vedea. Oricum, Mircia Gutău are lista tuturor potrivnicilor lui electorali! Şi pentru că tot vorbim despre ce va face în municipiul Râmnicu Vâlcea, în perioada următoare, noul primar, să amintim două lucruri care trebuiesc soluţionate în extremă urgenţă. Unu – redarea traficului auto prin centrul oraşului, pe Calea lui Traian. Şantierul este ţinut inactiv nepermis de mult. Locuitorii riverani acestuia, s-au săturat de zgomote şi praf, iar conducătorii auto lansează permanent sudălmi administraţiei locale care i-a exasperat. Se impune ca în termen de 60 de zile să se încheie lucrările, firma de construcții executantă să lucreze în trei schimburi, chiar şi la lumânare. Doi – strada Lespezi care duce de la podul peste Olt în cartierul Goranu, arată deplorabil. Se lucrează la introducerea canalizării încă de la mijlocul anului trecut şi gropile neastupate sau neasfaltate furnizează clienţi atelierelor auto din oraş. Se vorbeşte că firma care face lucrarea este din judeţul vecin şi că se bucură de o protecţie politică „la vedere” ceea ce le conferă diriguitorilor şantierului mult curaj şi tupeu. Suntem convinşi că noul primar nu va trata periferic semnalul nostru, cu toate că electorii din centrul oraşului şi din Goranu i-au făcut favorabili, la urne, candidatului perdant PSD.

• Ipocrizia este la ea acasă şi în America. Ca să vezi! Ambasadorul USA - Hans Klemm a afirmat public că alegerea unor primari penali la noi reprezintă un „mesaj periculos” transmis partenerilor României. Ideea a preluat-o şi mutul din Cotroceni, uitând că el a candidat la Președinția României având dosar de incompatibilitate pe rol la ICCJ. Klemm, fie a uitat, fie se face că nu ştie dar primul primar afroamerican al Washington DC a fost arestat în 1990 pentru consum de droguri şi folosirea serviciilor de prostituţie, a executat 6 luni de închisoare. El a candidat din nou şi a fost ales primar în 1994. Ca în cazul primarului Mircia Gutău. Adversarii victoriei scontate a gospodarului primar actual, se folosesc de declaraţia ambasadorului Unchiului Sam şi tot bat toba cu corupţia la Primăria Râmnicului şi condamnarea acestuia. Proştii se ţin ca orbul de bată şi fac caz de o nefericire, uitând că de la condamnarea lui Gutău nimic nu s-a mai făcut în municipiul Rm. Vâlcea şi oraşul arăta deplorabil, ca după bombardament. Voturile primate de Mircia Gutău au vizat aprecierea puterii lui de administrare, modernismul viziunii sale arhitectonice şi devotamentul faţă de râmniceni. De unde se poate concluziona morala că proşti şi derbedei sunt pe întregul mapamond, nu numai în România şi Râmnicu Vâlcea.

• Clotilde Armand le-o avea pe ale ei, dar să-i pună în cârcă propaganda PSD/ PNL contractul cu Bechtel e de noaptea minții. Armând a venit să lucreze în România la compania franceză care superviza execuția lucrărilor de pe autostrada Transilvania abia după ce Bechtel a plecat. Așa ajunge presa să fie mai rău cotată decât fetele de la bordel și, chiar și atunci când spui adevărul, să nu te mai creadă nimeni. Apropo, domnu’ Hellvig, unde e contractul Bechtel? L-ați găsit?

• Atenție la o superescrocherie marca Telekom: sună persoane în vârstă (au CNP-ul) care au abonament la ei (fix sau tv) și le oferă „o cartelă gratuită de telefon mobil”. Oamenii o iau și, când semnează de primire, semnează de fapt pentru un contract pe doi ani la telefonia mobilă. Am auzit povestea de la mai mulți, a pățit-o o rudă în vârstă, care a fost păcălită pe față - am asistat la conversație. De reziliat, practic imposibil: un om de 86 de ani trebuie să se deplaseze la un oficiu Telekom. Nu mai povestesc câte minciuni prin omisiune, cu ce siktir și cu câtă ostilitate au tratat-o după ce au păcălit-o. Când i-am sunat eu, scheunau, dar când au prins o bătrână nesigură pe ea erau superagresivi - asta m-a enervat mai tare decât partea financiară. Ăștia se poartă ca niște escroci ordinari, care păcălesc bătrânele la colţul străzii.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...