ALERTĂ de pestă porcină africană la graniţele României

ALERTĂ de pestă porcină africană la graniţele României FOTO: radioiasi.ro
Autorităţile din Botoşani sunt în alertă maximă, după ce au aflat că la graniţa cu Ucraina s-a depistat un focar de pestă porcină africană. Potrivit declaraţiei directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Minodora Vasiliu, alerta a fost dată în seara de miercuri după ce la o fermă cu 700 de porci din Ucraina au murit 50 de animale.

Iată ce a declarat Minodora Vasiliu pentru Agerpres: "E un pericol mai mare decât oricând, ţinând cont de distanţa foarte mică la care se află ultimul focar la o fermă din Ucraina, la aproape zece kilometri de graniţa cu Botoşaniul. Trebuie să luăm în considerare că un porc mistreţ are un traseu de 30 de kilometri pe noapte, ceea ce înseamnă că riscul este maxim. Nu ne putem permite un astfel de risc pentru că ne-ar aduce pagube economice foarte mari, nu doar la nivelul Botoşaniului, ci şi la nivelul întregii ţări", a afirmat Vasiliu.

Oficialul DSVSA cere proprietarilor de animale că, în momentul în care apare vreun semn al debutului bolii, să informeze de urgenţă medicul veterinar. Doar în acest fel se pot lua măsuri în timp util de izolare a focarului.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...