Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 2 iunie 2016

01 Iun 2016
• Nu mai surprinde pe nimeni că toţi neaveniţii vor să fie primari sau consilieri locali. • Iată că s-au mai îmbolnăvit unii și alții de nesimţirea candidatului Grigore Crăciunescu. • Tema de campanie a contracandidaţilor lui Mircia Gutău, aceea cu noi anchete la DNA, a fost anulată. • Îl invităm pe această cale pe liberalul Doru Tărăşenie – reprezentantul Consiliului Judeţean în consiliul de administrație al Spitalului de Urgenţe Vâlcea să dea publicităţii verificările făcute de el – în legătură cu dezinfectanţii achiziţionaţi de la celebra – de acum – Hexi Pharma şi la ce concluzie a ajuns. • În cadrul unui sondaj făcut în rândul membrilor staff-urilor politice ale candidaţilor la funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, răspunsul unui liberal la întrebarea „pe ce loc va ieşi, la vot, candidatul dvs.”, ne-a uimit.

• Nu mai surprinde pe nimeni că toţi neaveniţii vor să fie primari sau consilieri locali. De ce? Pentru că aceste calităţi le aduc bani peste salarii şi mai pun şi ei de câte o învârteală trăită între civil şi penal. De lăcomie nu se satură nimeni. Şi ce oferă majoritatea pofticioşilor decât lucrul cu gura, datul cu bidineaua pe ziduri şi pe garduri cu prenadez, minciuni şi prefăcătorie? Cât priveşte cultura de specialitate sau generală, mai la vale. Spuneam în urmă cu ceva timp că vom merge acasă la fiecare candidat ca să vedem cât de gospodari sunt ei. Am făcut-o la întâmplare şi am stat de vorbă cu nevestele câtorva. Dezastru. După ce le-am asigurat confidenţialitatea, ele au devenit sincere. „Al meu nu-i bun de nimic, dar să se ducă unde vrea. De-abia scap şi eu de el” – a spus o ipotetică viitoare nevastă de primar. O alta, ne-a tulburat groaznic: „Nu e capabil de nimic. Până şi pantofii îi fac eu, când pleacă la serviciu. În perioada asta s-a mai potolit cu băutura. Dar îşi va da în petic în curând. Nu se poate abţine. La urne, nu va lua multe voturi şi nici eu nu-l votez. De ce să mă înjure consătenii? Întrebaţi-l pe şeful de post câte amenzi i-a dat pentru scandaluri şi beţii. Nu ştiu cum de l-au acceptat cei de la partidul lor să candideze. Se fac de râs, că de fală nu au fost niciodată”. Ce ar mai fi de comentat? Seriozitatea politică pleacă de la întocmirea listelor de candidaturi. Avem nevoie de o societate morală!

• Iată că s-au mai îmbolnăvit unii și alții de nesimţirea candidatului Grigore Crăciunescu. Acesta a insultat peste 100 de mii de locuitori ai municipiului Râmnicu Vâlcea, chemându-i pe cei cu drept de vot să-l însoţească la urne „pentru a salva demnitatea oraşului”. I-a dat mâna să ne insulte, că ştie ce puţini îl bagă în seamă şi ce părere proastă au despre el. Apoi, s-a mai născut unul tot breaz ca el: Romeo Rădulescu. Şi el vrea să redea demnitatea oraşului. Surpriza mare a venit de la ziaristul George Smeoreanu, care vrea şi el acelaşi lucru. Fraţilor, v-aţi suflat unul în gură celuilalt? Unde vă sunt cei 7 ani de acasă de vă insultaţi concetăţenii? Oamenii modeşti nu s-au găsit să invite la o astfel de mârlănie. Voi, intelectuali cu pretenţii, cum de v-aţi contaminat de prostie? Dacă pe Grig Crăciunescu îl mai putem înţelege, pe voi nu putem. Vaideeanul a ajuns „cineva” prin forţa şi moralitatea vărului său decedat, dar va intra şi acesta în uitare şi amintirea lui nu îl va mai putea susţine. Ca nu are valoare. Lozinca vieţii lui Crăciunescu, de la venirea din golurile alpine ale Vaideenilor la oraş a fost: „Fă-mă vere mare, să-mi zică lumea papleac”.

• Tema de campanie a contracandidaţilor lui Mircia Gutău, aceea cu noi anchete la DNA, a fost anulată. Un ziar local, din prea multă “dragoste” pentru Gutău, s-a adresat şefei DNA, întrebând dacă la procurorii ei, în lucru, sunt ceva dosare penale împotriva acestuia. Autorul solicitării, a mers la două capete: dacă răspunsul era pozitiv, era un „învingător” în ochii detractorilor lui Gutău. Se umplea de bani de la aceştia. Dar dacă răspunsul nu i-a ieşit cum se aştepta, tot a făcut bani. Se aude că a vândut xeroxuri după răspunsul DNA „împricinatului” Gutău şi altor interesaţi de adevăr. Spre exemplu, noi am cumpărat xerox-urile (cu bani buni) de la un Iuda din acea redacţie. Nu ne pare rău că am dat banii aceia, pentru că ne-am informat corect cititorii și am putut combate nesimţirea celor care au folosit tema presupuselor noi anchete (campion Romeo Rădulescu). Apoi. îl avem în buzunar pe trădătorul care şi-a vândut locul de muncă. Avem dovezi şi dacă îl mănâncă prin părţile corpului care nu văd lumina soarelui, le dăm publicităţii. Deja a început să mârâie cu subînţeles. Îl mănâncă! Tic-tac, tic-tac…

• Îl invităm pe această cale pe liberalul Doru Tărăşenie – reprezentantul Consiliului Judeţean în consiliul de administrație al Spitalului de Urgenţe Vâlcea să dea publicităţii verificările făcute de el – în legătură cu dezinfectanţii achiziţionaţi de la celebra – de acum – Hexi Pharma şi la ce concluzie a ajuns. Informaţii din această zonă ne spun că el a ştiut mai de mult dezastrul urmat aplicării acestor dezinfectanţi, dar, din nu ştim ce motive, a tăcut. Se „pupă”, cumva, ancheta lui cu atenţionarea primită de preşedintele CJ de la SRI? Am aflat că dacă nu au fost probleme cu „subiecţii” dezinfectanţilor (microbi, bacterii sau viruşi) în spitalul nostru, asta s-a datorat personalului de specialitate din unitate care, sesizând slaba calitate a produselor Hexi, cumpărau periodic, pe banii loc, dezinfectanţi de calitate, produşi de alte firme. Lor trebuie să le mulţumim că s-a limitat decesul celor care ar fi putut face infecţii intraspitaliceşti. Ne-am desfăşurat şi noi propria anchetă, avem documente, analize, probe de dezinfectanţi şi declaraţii acuzatoare. Le are şi Doru Tărăşenie (aşa ne-a fost declarat) dar nu se ştie ce traseu au luat. Vom reveni cu acest subiect grav.

• În cadrul unui sondaj făcut în rândul membrilor staff-urilor politice ale candidaţilor la funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, răspunsul unui liberal la întrebarea „pe ce loc va ieşi, la vot, candidatul dvs.”, ne-a uimit: „Ne batem pentru locul doi cu candidatul PSD”. Nu comentăm, pentru a putea respecta condiţia impusă de liberali, prin contract, de a nu le critica oamenii cu pretenţii. Dar va veni și vremea aceea!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...