FOTO: PERCHEZIŢII la hoţii de obiecte de cult din Drăgăşani!

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale din Vâlcea, ajutaţi de cei din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani şi sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani au descins în data de 26 mai 2016la domiciliul şi reşedinţa unui bărbat de 60 de ani din Drăgăşani, M. Alexandru. Acesta este bănuit că ar fi furat mai multe bunuri susceptibile a face parte din patrimoniul cultural. Există suspiciunea ca ele să fie direct luate din situri sau cumpărate de la hoţii de obiecte de cult.

Bărbatul este cercetat în stare de libertate şi dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cu închisoare până la 7 ani.

„În baza probatoriului, s-a stabilit faptul că din 2010 până în prezent, bărbatul a comercializat prin intermediul unui site de vânzări on-line mai multe bunuri şi obiecte susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional, pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

De asemenea, există suspiciunea că aceste bunuri puteau fi sustrase din situri arheologice.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate pentru continuarea cercetărilor următoarele bunuri un opaiţ roman, două fragmente amoniţi, un ulcior din ceramică veche, două icoane pictate pe lemn vechi.

Într-o primă fază, autenticitatea bunurile a fost stabilită de către specialistul din Compartimentului Patrimoniu Cultural - Naţional din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

Bunurile urmează a fi supuse unei expertize detaliate în vederea determinării autenticităţii, vechimii şi valorii lor de patrimoniu”, se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...