Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 26 mai 2016

25 Mai 2016
• Obişnuiţi cu minciunile electorale, nu am luat nemestecată informaţia că domnul Constantin Rotaru – candidatul PSR la funcţia de primar al Râmnicului a promis crearea a 2000 de locuri de muncă pentru tinerii din oraş şi împrejmuiri. • În această campanie, toţi competitorii se leagă de situaţia de la CET, aducând acuze politicului local şi politicienilor PNL, de parcă dezechilibrul financiar de acolo s-a produs în ultimii patru ani. • Salutăm prezenţa în alegerile din acest an a unor aşa-zişi ziarişti. • Dilema privind cauzele accidentului este departe de a fi rezolvată. • De când a apărut pe scena politică adus de mână de Amedeo Lăzărescu, nu mi-a plăcut mai nimic din ce-a făcut gigolo-ul ofilit Călin Popescu Tăriceanu.

• Obişnuiţi cu minciunile electorale, nu am luat nemestecată informaţia că domnul Constantin Rotaru – candidatul PSR la funcţia de primar al Râmnicului a promis crearea a 2000 de locuri de muncă pentru tinerii din oraş şi împrejmuiri. Dacă era pe vremea comuniştilor trecuţi, o astfel de minciună nu rămânea netaxată de „tata Turcu”, de la Cadrele PCR, dar acum…? Merge, că toţi mint şi încearcă să le scoată voturile din buzunare fraierilor. Ştim cu toţii trecutul bolşevic al tovarăşului Rotaru, dar cum dracu’ de s-a schimbat într-atât încât să-şi piardă simţul realităţii? Cum, tovule, cum creezi atâtea locuri de muncă? Asta e sarcina primarului din fruntea administraţiei publice? V-aţi contaminat, domnule, de la Victor Ponta care, acum 4 ani, promitea românilor 1 milion de locuri de muncă. Şi ce a făcut? La fel ca şi dumneavoastră, s-a făcut de râs!

• În această campanie, toţi competitorii se leagă de situaţia de la CET, aducând acuze politicului local şi politicienilor PNL, de parcă dezechilibrul financiar de acolo s-a produs în ultimii patru ani. Să fim serioşi şi să-i privim cu atenție pe aceia care lansează astfel de ordinării. Cândva, pe culoarul din faţa biroului directorului general de la CET, se plimbau şi ei pe acolo, aşteptând să fie primiţi, având o margaretă în mână, rupeau câte o petală și spuneau în gândul lor: „Îmi dau şi mie bani, nu-mi dau şi mie bani…”. Băi, nesocotiţilor. Gaura nu vine de la banii primiţi de politicieni, ziarişti, „specialişti în de toate”, etc. Ea vine de la datoria neachitată de Oltchim şi USG, başca unele contracte păguboase pentru vânzarea energiei electrice (în pierdere). Ia de vă duceţi voi la sindicaliştii de le CET să vă recicleze… Deșeurilor!

• Salutăm prezenţa în alegerile din acest an a unor aşa-zişi ziarişti. Poate că dacă nu s-au afirmat în presa locală, vor reuşi în administraţie. Mai știi? Uite, pentru a le da notă de trecere pofticioșilor, electorii ar trebui să-i pună pe candidaţii peniţari să dea un test de gramatică sau să fie puşi să povestească ultima lor carte citită. Credeţi că dacă ştiau să scrie şi-şi luminau creierul cu informaţii din cărţile de azi mai candidau? Suntem convinşi că dacă vom aduna voturile primite de “penițari” (la primărie sau în consiliile locale) nu apare nici un primar sau consilieri locali pentru un legislativ mai acătării.

• Dilema privind cauzele accidentului este departe de a fi rezolvată. Patronul Hexi Pharma ar fi plecat la Ploieşti. Cel puţin aşa i-a spus iubitei sale când au vorbit la telefon, în jurul orei 18:00. Urma să treacă prin Mogoşoaia, să îşi ia fetiţa de la fosta soţie. A sunat-o şi a anunţat-o că ajunge în scurt timp.

Traseul obişnuit de la Ploieşti spre Mogoşoaia ar fi trecut pe DN1, apoi prin Corbeanca, Buftea şi Mogoşoaia. Dar nici urmă de Dan Condrea în această zonă. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din localitatea Corbeanca apare un singur Opel Astra. Are într-adevăr aceeaşi culoare, dar diferă numărul de înmatriculare, modelul şi numărul de uşi. „Din Corbeanca până la locul accidentului, patronul Hexi Pharma nu ar mai fi avut rute alternative”. Sunt zeci de astfel de camere de supraveghere. Aparţin fie unor instituţii publice, fie unor firme private. Nicăieri pe imaginile înregistrate nu apare maşina lui Dan Condrea. Când toată lumea se pregătea de plecare, a apărut echipa de criminalişti care a venit să analizeze probe. Evident, ce a mai rămas, după ce serviciul de salubrizare de la Buftea a strâns probele în saci. Specialiştii spun că în general, la un astfel de eveniment, nici maşina, nici cadavrul nu sunt ridicate până la finalizarea cercetării la faţa locului. Misterul continuă…

• Întrebare la radio Erevan: ALDE şi Tăriceanu sunt de dreapta? Răspuns: DAAA ! Din dreapta Prutului (cum te uiţi la hartă).

• De când a apărut pe scena politică adus de mână de Amedeo Lăzărescu, nu mi-a plăcut mai nimic din ce-a făcut gigolo-ul ofilit Călin Popescu Tăriceanu. Când s-a rupt de PNL-ul bătrânilor, am crezut că o face pentru a da un nou suflu partidului istoric perceput de cei din generaţia mea drept înţepenit în anii ‘30. N-a fost aşa. Lipsa de mesaj pentru tineri, a unui program coerent şi o ideologie “updatată” la vremurile noastre a făcut ca această aripă să moară cu mult înainte de a zbura. Pentru Tăriceanu au urmat nişte ani de anonimat, presăraţi doar cu vreo trei divorţuri. L-a scos la lumină Stolojan, în alianţa DA, propunându-l pentru funcţia de premier. Ce-a urmat se ştie. Un lanţ nesfârşit de trădări începând cu Stolojan, Băsescu, Antonescu şi PNL-ul în totalitate. Un drum presărat cu trădări şi minciuni. Se mai miră că încep să fie descoperite. Trimiterea în judecată a fostului manechin trădător este momentul adevărului despre şleahta de derbedei din politica românească. Punerea sub acuzare a lui CP Tăriceanu trebuia să se facă imediat ce s-a aflat de vânzarea rezervelor de petrol şi gaze din Marea Neagră înainte de terminarea procesului de la Haga! Ajuns, prin voia hazardului, mult prea sus în politică, şi-a dovedit nivelul de incompetenţă din momentul când a ajuns ministru. Cum nivelul competentei politicienilor este jalnic, ideea după care ei fac politică este “fură cât poţi şi cât eşti la putere”. Motociclistul, o loază ajunsă unde n-a visat neam de neamul lui, deja cuprins de paranoia, urla din toţi rărunchii doar-doar o impresiona pe careva. Poate dă Dumnezeu şi se mai curăţă haznaua politică.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...