PIROMANUL din Călimăneşti umblă liber pe străzi

PIROMANUL din Călimăneşti umblă liber pe străzi Foto: arhiva Vocea Valcii
În Seaca, un cartier mic al oraşului Călimăneşti, se pare că încă domnesc vremurile în care anumite persoane, certate cu legea, fac viaţa un calvar locuitorilor. Motivele de dispută sunt aparent banale, însă în cele mai multe cazuri situaţia degenerează în conflicte grave. Un astfel de exemplu îl constituie un scandal mai vechi dintre familiile Socolov şi Orghidan. Situaţiile conflictuale au fost atât de mari încât s-a ajuns chiar şi la dosare cu sesizări penale.

În data de 14 noiembrie 2015, în jurul orei 19.00, un apel la 112 înştiinţa Poliţia şi Pompierii de producerea unui incendiu la o anexă a familiei Socolov Ion. Incendiul a fost limitat prin intervenţia pompierilor şi a voluntarilor, şi astfel nu au fost afectate şi alte incinte. În momentul producerii incendiului familia Socolov era plecată de aproximativ o săptămână în Craiova.

Foc pus intenţionat

Conform procesului-verbal de intervenţie al pompierilor s-a notat că împrejurarea determinantă a constat în folosirea intenţionată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul. Pagubele materiale înregistrate de familia Socolov au fost însemnate: 3-4 mc de cherestea, 8 stupi, 3 drujbe şi uneltele existente în magazie sau în afara acesteia. Partea vătămată îl acuză pe Orghidan Marian Alexandru şi chiar a îndrăznit să îl confrunte pentru cele întâmplate. Mai exact, a doua zi, atunci când familia Socovol s-a întors din Craiova, a avut loc un schimb de replici destul de acide între aceştia şi cel bănuit de faptă. Acţiunile au degenerat şi numitul Orghidan Alexandru, a aruncat cu pietre în autoturismul şi acoperişul casei familiei Socolov, provocându-le pagube însemnate. Pentru această faptă Poliţia Călimăneşti s-a autosesizat.

Constatările făcute de poliţişti, coroborate cu plângerea părţii vătămate şi a martorilor oculari îl fac pasibil, pe Orghidan Marian, de pedeapsa cu închisoarea. Până în momentul de faţă nu s-a soluţionat acest caz, în ciuda faptului că s-a deschis un dosar penal la Parchetul de lângă Judecătoria Brezoi. Partea vătămată aşteaptă soluţionarea organelor de cercetare penale pentru a merge eventual în instanţă.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...