Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ce nu ai voie să faci de IZVORUL TĂMĂDUIRII, sărbătoare de mare însemnătate pentru HOREZU

Ce nu ai voie să faci de IZVORUL TĂMĂDUIRII, sărbătoare de mare însemnătate pentru HOREZU FOTO: huff.ro
Izvorul Tămăduirii se sărbătoreşte, în fiecare an, în prima vineri după Paşte. Creştinii vin la biserică pentru a lua apă sfinţită, cunoscută şi sub denumirea de Aghiasmă Mică. În această zi de sărbătoare nu se fac treburi casnice: nu se spală rufe şi nici nu se calcă. Tradiţia spune că cine respectă aceste dogme creştine au locul asigurat în Rai. O altă tradiţie mai spune că lucrurile interzise de Izvorul Tămăduirii, dacă sunt începute în această zi, nu vor fi de folos şi nu vor fi terminate niciodată.

Pe plan local, în localitatea Horezu, de fiecare sărbătoare a Izvorului Tămăduirii, se organizează un târg tradiţional, sub genericul “Izvorul Tămăduirii – Izvor de artă şi tradiţie”, care are ca scop promovarea meşteşugurilor româneşti. În cadrul acestui eveniment tradiţional sunt prezentate publicului minunate obiecte de ceramică, ţesături, sculpturi în lemn, picturi religioase, cusături şi multe alte îndeletniciri populare. Evenimentul se află la cea de-a XII-a ediţie.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella