Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Cum recunoaştem un atac de panică

Cum recunoaştem un atac de panică FOTO: www.groundworkcounseling.com

Atacul de panică are două forme: moderată şi severă. În forma moderată, pot apărea până la 4 atacuri în decurs de o lună, în timp ce în formă severă, pot apărea 4 atacuri pe săptămână.

Cum se manifestă un atac de panică?

Un atac de panică începe întotdeauna brusc şi fără o cauză anume. Este însoţit de o anxietate intensă, care atinge apogeul în cel mult 10 minute, cu următoarele manifestări:
senzaţie de lipsă de aer;
palpitaţii;
senzaţie de greaţă;
frisoane;
transpiraţii reci;
tremur;
senzaţie de leşin;
în formele grave persoana care suferă atacul, simte că este la un pas de a-şi pierde viaţa.

Care sunt cauzele apariţiei unui atac de panică?

Atacul de panică poate apărea în cazurile de anxietate severă. Mai mult de jumătate din pacienţii care suferă de tulburări de panică au rude afectate de aceeaşi boală. Mai grav este faptul că cei mici tind să îşi imite părinţii şi astfel atacul de panică poate fi “transmis” cu uşurinţă mai departe.

Cum este tratat atacul de panică?

În formele grave se foloseşte medicamentaţia cu benzodiazepine. Aici apare dezavantajul că pacienţii pot deveni dependenţi, şi tocmai din acest motiv se recomandă monitorizarea atentă de către medicul specialist care le-a prescris tratamentul. O metodă de inovaţie constă în folosirea psihoterapiei. Tehnicile de relaxare pot ajuta un bolnav în stadiul incipient, sau pot completa tratamentul cu medicamentaţie. O persoană care suferă de atac de panică trebuie să aibă multă forţă şi voinţă şi să încerce să-şi antreneze creierul să facă faţă mai uşor unei crize.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella