ŞOCANT: Nu o să-ţi vină să crezi câte CHIMICALE au MERELE pe care le-ai cumpărat

ŞOCANT: Nu o să-ţi vină să crezi câte CHIMICALE au MERELE pe care le-ai cumpărat Foto: Captura Youtube
Pentru a rezista mai mult în raioanele supermarket-urilor, merele sunt tratate cu ceară. Pe lângă gustul neplăcut, ceara consumată pe termen lung, poate duce la apariţia alergiilor, bolilor de inimă, diabet şi chiar cancer. Acest lucru se întâmplă din cauză că ceara păstrează în coaja fructelor pesticidele folosite pentru creşterea accelerată.

Merele acoperite cu ceară sunt foarte uşor de identificat prin mirosul specific de răşină pe care îl emană, şi prin senzaţia de lipicios pe care o lasă după atingere.

O altă metodă prin care ne putem da seama dacă merele cumpărate de noi sunt acoperite cu ceară, este să le scufundăm timp de câteva minute în apă fierbinte. În scurt timp se va forma o peliculă de culoare albă, semn că au fost tratate chimic.

Pentru a scăpa de ceară, merele pot fi spălate cu un amestec format din apă călduţă, oţet şi bicarbonat de sodiu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ana Maria Gheorghe

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa: ana.maria.gheorghe@voceavalcii.ro
Urmăriți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...