Stare de urgență declarată în Italia din cauza a tone de petrol împrăştiate în mare

Autoritățile din portul Genova (situat în nord-vestul Italiei) au declarat stare de urgență în contextul în care tone de petrol amenință să se împrăștie pe coasta mediteraneană a Rivierei italiene. Petrolul provine de la o rafinărie din regiune.

Mari cantități de petrol s-au scurs dintr-o conductă în râul din apropiere. Echipele de intervenție au reușit să construiască rapid un dig provizoriu, care să împiedice petrolul să se răspândească și au început să îl pompeze. Însă ploile puternice înregistrate în noaptea de vineri spre sâmbătă au distrus digul.

O cantitate de petrol a pătruns deja în mare, dar acest lucru s-a întâmplat probabil înainte de construirea digului, a afirmat primarul Genovei, Marco Doria. Orașul Genova este situat în mijlocul Rivierei italiene, în apropierea unor celebre stațiuni balneare ca Portofino și a mai multor rezervații naturale, printre care regiunea Cinque Terre.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...