Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 21 aprilie 2016

20 Apr 2016
• Campania electorală oficială se apropie. • Într-o ediţie trecută, un coleg de breaslă aflat în conflict cu alţii de la alt ziar, a afirmat că deţine un ziar (este patron de presă) care funcţionează TOTAL legal… • Am lăsat să mai treacă timpul de la schimbarea sa şi de-abia acum putem spune public că ne bucurăm de schimbarea celui care a mimat munca la Prefectura Vâlcii, Nicu Cornoiu. • Zvonerii care se înroşesc de ciudă că liberalul-pedelist Grig Crăciunescu se arată un competitor electoral corect, civilizat şi democrat, l-au băgat şi pe acesta în maşina de tocat candidaţi. • Unii tot dau America ca exemplu de funcţionare a justiţiei. • Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker a afirmat la Strassbourg că instituţia pe care o conduce este de acord şi susţine aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen.

• Campania electorală oficială se apropie. Toate localitățile județului sunt în febră, candidații încercând să-și convingă concetățenii că sunt buni sau mai buni decât ceilalți. deşi la alegerile locale trebuie să primeze calităţile de gospodar ale pretendentului la scaunul de primar sau la funcţiile de consilieri locali, lucrurile sunt tot ca la început. Tot partidul din spatele candidaţilor primează. Curajul independenţilor este de apreciat şi ar trebui ca electorii să-i voteze pe aceştia. La nivel de redacţie, am luat hotărârea să le vizităm gospodăriilor celor care vor la primării, ca să le arătăm electorilor cât de harnici sunt. Mulţi candidaţi au o grădiniţă cu flori (întreţinută de soţie sau copii) şi, în spatele casei, lângă „privata” prin care suflă vântul, tronează bălţile şi noroiul frământat de picioarele animalelor pe care le au în bătătură. Arătaţi-i cu degetul pe aceia care vor preamărire şi nu ştiu să-şi facă pantofii sau să se spele pe corp. Vă ajutăm şi noi. În curând!

• Într-o ediţie trecută, un coleg de breaslă aflat în conflict cu alţii de la alt ziar, a afirmat că deţine un ziar (este patron de presă) care funcţionează TOTAL legal, având toate cele necesare funcţionării în deplinătate şi lăudându-se că este singurul ziar local în această situaţie. Nu vrem să-i accentuăm supărarea la care a fost supus de un limfuroi de presă, dar trebuie făcută o corecţie: mai sunt încă patru redacţii (sau, poate, mai multe) care au toate licenţele, avizele şi înregistrările impuse de buna funcţionare. Noi, spre exemplu, suntem înregistraţi cu marca şi firma chiar şi la OSIM. Cine are aşa ceva, să ridice mâna sus!

• Am lăsat să mai treacă timpul de la schimbarea sa şi de-abia acum putem spune public că ne bucurăm de schimbarea celui care a mimat munca la Prefectura Vâlcii, Nicu Cornoiu. După cum ne-am bucurat că a fost numit în funcţie (i-am comunicat noi, prin ziar, că s-a semnat şi eliberat ţidula de numire), tot aşa ne bucurăm că a fost schimbat. Era cam degeaba şi nici măcar decorativ. Nu ştim cu ce l-am deranjat, dar anul trecut, aflat într-o vizită la Episcopia Râmnicului, l-a întrebat (din senin) pe întâiul conducător al Arhiepiscopiei, dacă instituţia bisericii au contract de publicitate cu noi. Evident că s-a făcut de râs, dar ne-a dat nouă semnalul că acţionează împotriva libertăţii presei. Păi, bine măi „lăpuşneanule”, nu ştii că biserica ia de la bogaţi şi dă la săraci? Săracule!

• Zvonerii care se înroşesc de ciudă că liberalul-pedelist Grig Crăciunescu se arată a fi un competitor electoral corect, civilizat şi democrat, l-au băgat şi pe acesta în maşina de tocat candidaţi. Cică Grig ar fi afirmat că Mircia Gutău şi şeful său de partid Eusebiu Veţeleanu s-ar fi apropiat foarte rău, demonstrând că sexul nu are importanţă când dragostea este mare. O nemernicie, din două puncte de vedere: UNU – amândoi au neveste şi copii şi sunt cunoscuţi că fac sex dar numai în „obiectul” lor, cu fete de stă pisicul în coadă. DOI – şi unul şi altul au la poarta lor invizibilă o coadă de madame, cu forme şi trecut, cărora le dau bilete de intrare înroşiţii aia de ciudă că pierd ulei pe la semeringuri şi fac pasul eşapând aerele lor de proşti. Uite numai asta nu li se pusese în cârcă domnilor aceștia. Tributul faptului că sunt bărbaţi bine şi au trecere la „florile” oraşului, este scump. Dacă Dinu Sforaru a scris cartea „Nişte ţărani”, Grig Crăciunescu, după pierderea alegerilor, va scrie cartea „Nişte proşti”.

• Unii tot dau America ca exemplu de funcţionare a justiţiei. He-he-heeee… Aveţi un exemplu recent mai jos, unde un om de afaceri, inculpat pentru corupţie, acuză că senatorul american Harry Reid (democrat, fost preşedinte al Senatului) a primit o “mită masivă”. Am verificat pe internet şi nu am găsit să-i fi arestat cineva preventiv. S-a defectat oare justiţia americană dacă nu funcţionează ca şi cea din România?

• Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker a afirmat la Strassbourg că instituţia pe care o conduce este de acord şi susţine aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen. Cele două ţări îndeplinesc criteriile de aderare şi este elementar să le fie recunoscute drepturile, a mai declarat preşedintele Comisiei Europene. România şi Bulgaria solicită de mulţi ani aderarea la Spaţiul european de liberă circulaţie Schengen.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...