PERCHEZIŢII în VÂLCEA! Vizate sunt firmele de construcţii!

PERCHEZIŢII în VÂLCEA! Vizate sunt firmele de construcţii! Foto: arhiva Vocea Valcii
Descinderi în această dimineaţă de marţi, 19 aprilie 2016, în judeţul Vâlcea, dar şi în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Buzău, Braşov şi Brăila. Dosarul este instrumentat de poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, urmărindu-se prinderea unor persoane suspecte de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Vizate sunt se pare firmele de construcţii, dar şi cele care fac comerţ cu materiale de construcţii, oamenii legii efectuând 18 percheziţii. Conform unui comunicat de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, „din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un lanţ de societăţi comerciale fantomă, care au furnizat facturi fictive, în vederea înregistrării în contabilitate, pentru sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului”.

Evazioniştii ar fi creat un prejudiciu de 5 milioane de lei din evaziune fiscală, iar suma totală spălată este de 13 milioane de lei. Poliţiştii au de pus în aplicare 8 mandate de aducere, suspecţii urmând să fie audiaţi la Bucureşti.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...