PERCHEZIŢII în VÂLCEA! Vizate sunt firmele de construcţii!

PERCHEZIŢII în VÂLCEA! Vizate sunt firmele de construcţii! Foto: arhiva Vocea Valcii
Descinderi în această dimineaţă de marţi, 19 aprilie 2016, în judeţul Vâlcea, dar şi în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Buzău, Braşov şi Brăila. Dosarul este instrumentat de poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, urmărindu-se prinderea unor persoane suspecte de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Vizate sunt se pare firmele de construcţii, dar şi cele care fac comerţ cu materiale de construcţii, oamenii legii efectuând 18 percheziţii. Conform unui comunicat de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, „din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un lanţ de societăţi comerciale fantomă, care au furnizat facturi fictive, în vederea înregistrării în contabilitate, pentru sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului”.

Evazioniştii ar fi creat un prejudiciu de 5 milioane de lei din evaziune fiscală, iar suma totală spălată este de 13 milioane de lei. Poliţiştii au de pus în aplicare 8 mandate de aducere, suspecţii urmând să fie audiaţi la Bucureşti.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...