Plecat de la Vaslui cu „tinicheaua de coadă”, Radu Renga a revenit pe cai mari la Vâlcea!

Plecat de la Vaslui cu „tinicheaua de coadă”, Radu Renga a revenit pe cai mari la Vâlcea! Foto: Vocea Valcii
Vineri, 15 aprilie 2016, noul prefect de Vâlcea a fost investit în funcţie. Radu Renga i-a luat locul uneperistului Dumitru Nicu Cornoiu, acesta din urmă participând, cu un zâmbet fals pe faţă, la festivitatea de „descăunare” a sa.

La eveniment au participat majoritatea directorilor instituţiilor din Vâlcea, sala dovedindu-se a fi neîncăpătoare. Cel care a prezidat şedinţa de instalare a fost Constantin Mihart, director general al Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Instalarea a fost una extrem de scurtă, după depunerea jurământului de către noul prefect Radu Renga, acesta ţinând un scurt discurs în care i-a avertizat pe jurnalişti că nu-şi propune să devină „vedetă în presă”.

Renga a plecat cu „tinicheaua de coadă” de la Vaslui

După cum bine se ştie, în 2013, Radu Renga a fost numit la Instituţia Prefectului Vaslui, el devenit în scurt timp un prefect extrem de controversat. După aproximativ un an de la înscăunarea sa, vâlceanul i-a lăsat pe moldoveni cu un gust amar, care, ca dovadă a „aprecierii” lor, i-au făcut lui Renga un dosar penal pentru abuz în serviciu de mai mare frumuseţea.

Radu Renga, care a fost subprefect şi prefect de Vâlcea cu ceva ani în urmă, le-a făcut moldovenilor o impresie destul de proastă, după episodul Pungeşti - unde oamenii au protestat faţă de exploatarea gazelor de şist - când „a trimis abuziv şi ilegal jandarmii să acţioneze împotriva oamenilor paşnici”.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...