O ţară din Europa îşi schimbă numele

Republica Cehă plănuiește să își schimbe numele și speră că noua denumire va fi mai ușor de folosit de către companii sau de sportivii care reprezintă această țară. Republica Cehă se va numi, simplu, Cehia (Czechia). Își va păstra numele oficial de Republica Cehă, însă noua denumire va fi folosită la nivel internațional.

După despărțirea Cehoslovaciei, în 1993, Republica Slovacă a adoptat imediat numele de Slovacia, pas pe care cehii îl fac abia acum.

„Nu este bine ca o țară să nu aibă simboluri clar definite și să nu poată spune limpede care îi este numele”, a spus ministrul de externe ceh, Lubomir Zaoralek, care a propus noua denumire.

Cehia, care este un cuvânt de origine latină, este folosit încă din 1841, însă nu a prins deloc la occidentali. Dacă măsura va fi aprobată, atunci cehii își vor înregistra noua denumire la Organizația Națiunilor Unite, care cere fiecărui stat să își prezinte numele în șase limbi diferite.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...