Cornoiu, demis! Renga revine în forţă!

Cornoiu, demis! Renga revine în forţă! foto arhiva Vocea Valcii
Miercuri, 13 aprilie 2016, zi cu ghinion pentru Dumitru Nicu Cornoiu, el fiind destituit din funcţia de prefect al judeţului Vâlcea, după o decizie a premierului Dacian Cioloş. Anunţul a fost făcut, în cadrul unei conferinţe de presă, de către purtătorul de cuvânt al Guvernului Cioloş, după şedinţa de guvern ce a avut loc la Palatul Victoria.

La începutul anului 2016, Dumitru Cornoiu a fost criticat dur de Guvernul Cioloş, printr-un comunicat de presă, pentru lipsa de transparenţă instituţională de la Prefectura Vâlcea. Mai mult, la nivelul Instituţiei Prefectului Vâlcea au fost efectuate o serie de verificări cu privire la activitatea prefectului de când a fost numit în funcţie. Destituirea sa din funcţie era aşteptată de câteva săptămâni bune, însă ea a fost amânată din motive neştiute. Cert este că liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, a cerut insistent ca Dumitru Cornoiu să fie schimbat din funcţie, dorinţă care i s-a îndeplinit miercuri, 13 aprilie 2016.

În final, trebuie să menţionăm că noul prefect al judeţului Vâlcea este Radu Renga, cel care a mai ocupat în trecut acest post şi care până acum a fost inspector guvernamental. De menţionat însă este faptul că soţia lui Renga se regăseşte pe lista de consilieri locali ai PER Râmnicu Vâlcea, făcând parte din echipa de campanie a ex-primarului Mircia Gutău.

Cât despre fostul prefect Dumitru Nicu Cornoiu, acesta se întoarce pe funcţia director general al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea, acolo unde biroul i-a fost eliberat de Gabriel Albinaru încă de acum o lună de zile.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...