Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 07 aprilie 2016

06 Apr 2016
Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 07 aprilie 2016 foto arhiva Vocea Valcii
• Cutezantul ziarist Eduard Dulăcioiu a publicat pe Facebook următoarea realitate… • Bomba săptămânii în domeniul scandalului politic a explodat ieri • Unul dintre miile de români care au tranzitat autostrada din Ungaria sau din Austria, a recurs la rețeaua de socializare Facebook • Gurile rele din învăţământul vâlcean afirmă că actuala şefă interimară a Casei Corpului Didactic (CCD) Vâlcea, Tatiana Mărăndici, va fi pusă în situaţia de a înapoia suma de 100 de milioane de lei vechi…

• Cutezantul ziarist Eduard Dulăcioiu a publicat pe Facebook următoarea realitate: „În presa din Vâlcea, este haos, deşi avem câţiva ziarişti super OK. Din păcate, presa ascunde şi infractori, prostituate, aceştia fiind infiltraţi în general de către politicienii care au interesul să compromită mass-media. Culmea e că tot ei se plâng de presă. Repet, presa serioasă vrea legalitate, reguli, nu dezmăț. Dezmăț doresc doar politicienii care se tem de o presa adevărată, pe care ei nu o pot controla.”...

Un comentariu venit tot de la un ziarist, confirmă, mai mult decât atât: „Nu mai este ce a fost la Vâlcea!!!... S-a împestriţat presa cu farisei, perverşi, mincinoşi şi curve (morale). Ştii care este frumuseţea? Şantajişti binecunoscuţi acuză... şantajiştii, mercenari dovediţi, acuză mercenarii şi, în general, hoţii strigă hoţii... Ameţitor. Atunci, nu trebuie să ne mai mirăm de desconsiderarea acestei profesii minunate de care se «bucura» mass-media în judeţul nostru”.

• Bomba săptămânii în domeniul scandalului politic a explodat ieri. Câţiva cetăţeni israelieni (cunoscuţi de pe frontul nevăzut al statului Israel), aflaţi pe teritoriul patriei noastre, au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice în vederea compromiterii șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, fiind deconspiraţi şi mediatizaţi. Ba, doi dintre ei, au fost şi arestaţi sub acuzaţia de spionaj pentru desfăşurarea unor acțiuni în teren, pe parcursul lunii martie și, în acest timp, au spart trei dintre conturile de email ale apropiaților procurorului Kovesi. Dar ciudăţenie! De frică sau nu mai ştim din ce motive, întreaga verificare a fost clasificată şi, acum, se desfăşoară doar o investigaţie discretă, nu o cercetare penală ca atare. Mai mult, conform unor declaraţii ale oficialilor României, nu se ştie nici cine este beneficiarul activităţilor de spionaj, adică, cine a angajat firma israeliană din care fac parte, ca angajaţi, cetăţenii statului din Orientul Mijlociu arestaţi. Noi, cam bănuim cine-i „beneficiarul” acţiunii de compromitere a doamnei Koveşi. Are botul lung şi coadă. Momentan e capturat. Deţine o latrină tv, specializată în mizerii din astea şi are sclav şef o jartea cu capul mare şi buze moi şi cu tot felul de specii de jigodii în subordine... Altcineva, să moară țac şi pac, n-are cin' să fie.

• Unul dintre miile de români care au tranzitat autostrada din Ungaria sau din Austria, a recurs la rețeaua de socializare Facebook pentru a face cunoscut ce i s-a întâmplat lui într-o benzinărie la granița dintre Austria și Ungaria. El dorește să atragă atenția tuturor celor care folosesc această rută pentru a fi atenți mai ales în benzinării și parcări, acolo unde acționează tâlhari din… România, tâlhari care fie înțeapă cauciucurile, fie fură din buzunarele celor care folosesc autocarul, fie joacă alba-neagra… Cum să se rezolve problema? Eu cred că ar trebui să plece un autocar de-al nostru, în vizită, cu niște turiști mai deosebiți, la oră potrivită, să zicem niște „jandarmi în excursie” pregătiți bine... și să-i aducă înapoi acasă, iar înainte de intrarea în țară – „pe pământul nimănui” - să le tragă o bătută românească cu strigături în așa fel să nu mai poată ține mâinile decât în poziția „cerșit”, pe urmă băgați la locul lor la... reciclare, pentru mulți ani! Iată textul: „ATENȚIE! La Shell-ul de la Nickelsdorf (ieșirea din Austria) acționează o trupa de tâlhari români, azi-noapte (n.r. luni noaptea), la 01:30, în timp ce am intrat să achit motorina, mi-au înțepat roata din dreapta spate! Norocul meu că am observat. Am rămas să schimb roata în stația PECO şi, atunci, i-am văzut cum au acționat la un autocar de Atlassib cu alba-neagra şi buzunărit!

• Gurile rele din învăţământul vâlcean afirmă că actuala şefă interimară a Casei Corpului Didactic (CCD) Vâlcea, Tatiana Mărăndici, va fi pusă în situaţia de a înapoia suma de 100 de milioane de lei vechi, câştigaţi de ea şi fiul ei, Andrei, într-un proiect european. Ei bine, cazul este complex, însă, în esenţă, este vorba despre un conflict de interese, în condiţiile în care Mărăndici şi-a implicat băiatul în proiectul european al cărei manager era.

Este vorba despre un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013, Axa prioritară 1 - „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi societăţii bazate pe cunoaştere”. Titlul proiectului a fost „Şcoala viitorului! – Împreună pentru o societate bazată pe cunoaştere”, care s-a derulat în perioada 1 aprilie 2010 – 31 martie 2012, grupul ţintă fiind de 500 de elevi. Bugetul proiectului a fost de 1.835.940 lei, iar o parte din aceşti bani, după cum spuneam, au ajuns la Tatiana Mărăndici şi fiul acesteia.

Numai că, după ce reprezentanţii POSDRU au descoperit neregulile, în luna august 2015 au emis către ISJ Vâlcea o adresă de corecţie, cerând înapoi cele 100 de milioane de lei vechi. În luna februarie 2016, a sosit cea de-a doua adresă de corecţie, iar juriştii de la ISJ Vâlcea au contestat în instanţă, însă au pierdut. Aşadar, dacă nici la apel nu va avea câştiga de cauză, Inspectoratul va da banii înapoi către POSDRU, iar apoi îşi va recupera banii de la Mărăndici.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...