Incidente la frontiera dintre Italia și Austria

Incidente la frontiera dintre Italia și Austria Foto: kuruc.info
Duminică seara, la frontiera dintre Italia şi Austria, sute de italieni și austrieci au manifestat în favoarea politicii de primire a refugiaților și împotriva a ceea ce au numit „fortăreața Europa”, protest care însă a degenerat în confruntări cu forțele de ordine.

Cei aproximativ o mie de protestatari s-au întâlnit în Munții Alpi la circa 1.300 de metri altitudine pe trecătoarea Brenner, care leagă Tirolul din Austria cu Tirolul de Sud din Italia. Postul de frontieră situat pe acea trecătoare urmează să fie echipat cu un dispozitiv de control militarizat pentru a împiedica imigranții ilegali să treacă granița.

Pe diferitele pancarte ale demonstranților se puteau citi lozinci precum „Opriți războaiele, nu oamenii”, „Niciun migrant nu este ilegal”, „Deschideți frontierele” sau „Jos cu fortăreața”.

Dar manifestația nu a avut un caracter pașnic, forțele de ordine fiind nevoite să intervină după ce protestatarii au blocat calea ferată și au încercat să rupă un cordon al poliției, în timpul confruntărilor ei aruncând în polițiști cu pietre și sticle. Conform unui comunicat al administrației locale austriece din regiunea Tirol au fost răniți cinci polițiști.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...