Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 04 aprilie 2016

03 Apr 2016
Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 04 aprilie 2016 Foto: arhiva Vocea Valcii
• Nici nu a început bine lupta electorală legală şi au şi scos capul derbedeii (în presă şi pe Facebook) care produc diversiuni • Odată cu apariţia unor fluturaşi în cutiile poștale cu mesaje denigratoare îndreptate împotriva candidatului Mircia Gutău, lumea se convinge că „vedetelor" - competitori electorali - le este frică de reuşitele lui de până acum • Şi pentru că am amintit de fostul primar Emilian Frâncu, trebuie să spunem că omul, neadaptat încă, a scos capul în mediul politic facebook-ist • Mult timp nu ne-a fost drag Dumitru Lovin – în prezent, co-preşedintele al ALDE – Vâlcea, considerându-l "il vechio" al comunismului judeţean • Viceprimarul localităţii Bujoreni, Dragoş Gigel Cîrstoiu, este de-a dreptul inconştient

• Nici nu a început bine lupta electorală legală şi au şi scos capul derbedeii (în presă şi pe Facebook) care produc diversiuni. Iar asta se întâmplă nu în favoarea vreunui candidat oficial, ci din dorinţa nesăbuiţilor de a muri capra vecinului. Iar până a „muri" vecinul ca să-i îi ia capra, nu mai este mult. Cea mai iritantă acuzație adusă unui candidat la primăria Râmnicului este aceea că politicianul cu care se afla în competiție a distrus parcurile oraşului, a distrus spaţiile verzi dintre blocuri, intr-un mandat anterior. Desigur, cel vânat de proştii cu pretenţii este candidatul ecologiştilor Mircia Gutău. Dacă îi întrebi pe diversionişti care sunt parcurile sau spaţiile verzi distruse, o dau în plopi cu răspunsul. Păi, dacă Gutău a distrus toate acestea, de ce foştii primari – din care unul candidează cu sânge pe piept, acum – nu le-au refăcut, revenindu-se la situaţia de la început? Este o mare măgărie să afirmi, subliminal, că ecologiştii susţin un duşman al naturii în oraşul cu două dealuri împădurite şi 20.000 m.p. de spaţii verzi. Doamne, ce face interesul şi goana după avantaje din unii intelectuali(?)!

• Odată cu apariţia unor fluturaşi în cutiile poștale cu mesaje denigratoare îndreptate împotriva candidatului Mircia Gutău, lumea se convinge că „vedetelor" - competitori electorali - le este frică de reuşitele lui de până acum, de respectul şi dragostea concetăţenilor săi, dar şi de realitatea înconjurătoare. În cutiile poştale se pot pune orice fluturaşi, cu orice conţinut, dar trebuie ţinut cont că destinatarii au discernământ şi vor ca oraşul lor să arate iar frumos, bine gospodărit şi nu ca pe timpul primarilor care i-au urmat acestora.

• Şi pentru că am amintit de fostul primar Emilian Frâncu, trebuie să spunem că omul, neadaptat încă, a scos capul în mediul politic facebook-ist. Şi nu oricum, ci în stil critic. Iată ce i-a produs mintea: "Emilian Frâncu: Şi eu sunt de acord că Ion Cîlea a scăpat de ruşinea de a da socoteală la DNA plecând în lumea de dincolo... Şi mai vor să dea numele lui Sălii Mari din CJ... Aşa l-au făcut şi pe Mircea cetăţean de ONOARE". Deocamdată îl menajăm, nu îl criticăm, dar îl monitorizăm. Încă nu a venit vremea ca el să-şi dea cu părerea în public, iar Ion Cîlea a răposat. Mai trebuie să curgă apă pe Olt ca sa se obișnuiască cu realitatea, iar o minimă morală se impunea, mai ales că fostul nostru președinte al CJ nu îi poate răspunde.

• Mult timp nu ne-a fost drag Dumitru Lovin – în prezent, co-preşedintele al ALDE – Vâlcea, considerându-l "il vechio" al comunismului judeţean. Dacă pe social-democratul Dumitru Persu l-am insultat cândva, greșit, făcându-l „bolşevic", apărând Dumitru Lovin a venit vremea să avem remuşcări și mai mari şi să-i cerem scuze pesedistului care nu şi-a trădat partidul niciodată. Comunisto-pesedistul Lovin şi-a trădat partidul în care s-a scăldat ca raţa, dând cu capul în baltă, de fiecare dată, în faţa superiorilor săi. Acum, s-a uscat balta şi cântă precum broasca pe uscat. Neo-bolşevicului trădător i-am apreciat cunoştinţele sale de istorie şi postările pe Facebook. Ne-a plăcut chiar şi provocarea la care l-a supus pe un ziarist de "a da cu el Testul Cooper", de rezistenţă la efort fizic. Numai că exagerează. De curând, el l-a provocat şi pe interimarul de la CJ – Gheorghe Păsat care, în mod public, a făcut aluzie la vârsta sa (e adevărat, cam matusalemic, dar de venerat). Evident, provocarea a fost la Testul Cooper şi nu la „testul cupăr", că-l bate Nea Gică fiind mai tânăr. Omul mai poate, încă şi, ca să le arate multora că poate, îi torturează pe cei din loja sa masonică de le ies ochii din orbite. În cazul disputei Lovin – Păsat ne situăm de partea primului numai că nu înţelegem o afirmaţie din comunicatul de presă pe care liderul DOI al ALDE l-a dat publicităţii. Îl reluăm şi noi, în speranţa că Nea Gică va renunţa la teama congenitală şi va răspunde ce a vrut sa spună Lovin: „Gheorghe Păsat, oportunistul a cărei firmă şi-a umplut conturile din afaceri cu CET Govora şi cu Primăria Râmnicului, se leagă de vârsta mea, însă eu îl provoc să dăm împreună «Testul Cooper» şi apoi să vorbească dacă mai poate". Ne şi imaginăm doi indivizi în chiloţi de sport, pe pista de atletism a stadionului Chimia, încercând să-şi încălzească muşchii şi să-și reactiveze elasticitatea încheieturilor picioarelor cuprinse de reumă. Apoi, după startul dat... amândoi vor fi luaţi de SMURD şi duşi la reanimare. Protejaţi-vă bătrâneţile, domnilor politicieni!

• Viceprimarul localităţii Bujoreni, Dragoş Gigel Cîrstoiu, este de-a dreptul inconştient. Dacă se adeveresc zvonurile din ultimele zile, conform cărora vicele PNL ar împărţi camioane pline cu lemne consilierilor locali pentru a le „cumpăra” votul în Consiliul Local, atunci putem spune că la Bujorenu nu mai există limite în ceea ce priveşte încălcarea legii.

Din câte se pare, mai mulţi aleşi locali din Bujoreni, adversari ai liberalului, ar încerca detronarea acestuia din funcţia de viceprimar. Şedinţa de Consiliu Local ar fi programată pentru săptămâna viitoare, iar Cîrstoiu şi-ar putea pierde funcţia şi, implicit, atribuţiile pe care le-a preluat de la primarul Roşu, edil cercetat penal într-un dosar de corupţie. De aceea, vicele PNL încearcă să atragă de partea sa cât mai mulţi consilieri locali, iar pentru acest lucru ar fi apelat la metode mai puţin ortodoxe.

Sursele noastre din Primăria Bujoreni ne-au mărturisit însă că Gigel Dragoş Cîrstoiu nu ar scăpa „nevătămat” nici din dosarul de corupţie deschis recent pe numele primarului Alecsandru Roşu. Asta pentru că, din câte se pare, vicele liberal a fost preşedintele Comisiei de Recepţie şi Evaluare a Contractelor din cadrul Primăriei Bujoreni, iar în dosar este vorba strict de atribuirea contractelor de achiziţii. Aşadar, se anunţă o perioadă interesantă…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...