„Guccifer” a compărut pentru prima oară în faţa unei instanţe din SUA

„Guccifer” a compărut pentru prima oară în faţa unei instanţe din SUA Foto: nasul.tv
Celebrul hacker „Guccifer”, românul Marcel Lehel Lazăr, în vârstă de 44 de ani, din Arad, a compărut pentru prima oară în faţa unei instanţe federale, după ce a fost extrădat în SUA.

El este acuzat că ar fi pătruns fraudulos în sisteme informatice protejate şi conturi de reţele de socializare ale unor personalităţi, inclusiv membri ai familiilor a doi foşti preşedinţi americani, ale unui fost membru al Cabinetului, ale unui fost membru al Statului Major Interarme al Armatei SUA şi ale unui fost consilier prezidenţial. Mai mult de atât, după ce a pătruns fraudulos în conturile acestora, el a făcut publice corespondenţa electronică privată a acestora, dar şi informaţii cu caracter medical sau financiar, precum şi fotografii personale.

El este acuzat şi de hărţuirea unei victime, după ce i-a spart acesteia contul.

„Guccifer” a devenit celebru în 2013 după ce a clamat responsabilitatea pentru spargerea emailurilor familiei lui George W.Bush și a postat lucrări artistice ale fostului președinte al SUA, inclusiv autoportrete în cada de baie.

De asemenea, hackerul a distribuit un schimb de emailuri dintre fostul secretar de Stat american Colin Powell și europarlamentarul român Corina Crețu. Powell a negat o posibilă relație cu aceasta.

Marcel Lehel Lazăr, șofer de taxi, a fost arestat în București în ianuarie 2014. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Bucureşti a admis la 4 martie a.c. extrădarea lui Marcel Lehel Lazăr în SUA.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...