Încă doi aleşi locali din Vâlcea prinşi în „offside” de ANI…

Încă doi aleşi locali din Vâlcea prinşi în „offside” de ANI… Foto: acb.org.ro/
Incompatibili pe bandă rulantă scot inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). După ce la începutul săptămânii un primar şi un viceprimar din judeţul Vâlcea au fost descoperiţi că se aflau în stare de incompatibilitate, acum încă doi aleşi locali vâlceni au intrat în atenţia ANI.

Vineri, 1 aprilie 2016, viceprimarul comunei Pietrari şi un consilier local din Tetoiu s-au alat pe lista celor 19 aleşi locali incompatibili, listă făcută publică de ANI.

Viceprimarul comunei Pietrari, Marian Brabete, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 – 19 august 2013, el deţinând simultan funcțiile de viceprimar și administrator al S.C. CARDINALUL S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, consilierul local Silvia Doina Solomon a fost găsit în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de ales local, în condiţiile în care firma soţului ei, S.C. Silvia S.R.L., a emis facturi fiscale în baza cărora a furnizat produse și a prestat servicii în valoare de 19.040 lei, către Primăria comunei Tetoiu, respectiv, Şcoala Gimnazială Țepești (instituție aflată sub autoritatea unității administrative-teritoriale).

Cei doi aleşi locali din Vâlcea, găsiţi în stare de incompatibilitate, vor fi trimişi în instanţa de judecată.


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...