PREMIERĂ MEDICALĂ: transplant de ficat între doi pacienți infectați cu HIV

Medicii americani au anunțat miercuri, 30 martie a.c., că au realizat primul transplant de ficat din lume între doi purtători ai virusului HIV, la trei ani după ridicarea de către SUA a interdicției de a efectua astfel de intervenții chirurgicale.

“Acum aproximativ două săptămâni am efectuat primul transplant hepatic din lume între două persoane cu HIV și primul transplant de rinichi din SUA între două persoane cu HIV”, a declarat Dorry Segev, profesor de chirurgie la spitalul universitar Johns Hopkins Medecine din Baltimore (Maryland), în cadrul unei conferințe de presă.

Ficatul a fost transplantat la un pacient infectat de peste 20 de ani cu virusul care provoacă SIDA. Ambii pacienți, a căror identitate nu a fost dezvăluită și nici cea a donatorului, se recuperează bine după aceste intervenții chirurgicale, a declarat echipa medicală.

Legislația din SUA interzicea orice transplant de organe prelevate de la un pacient infectat cu HIV, până la promulgarea în 2013 a legii HOPE — care înseamnă "speranță" în limba engleză — de către președintele Barack Obama.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...