Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 31 martie 2016

30 Mar 2016
Săptămâna pe scurt - de la lume adunate, 31 martie 2016 foto arhiva Vocea Valcii
• Emilian Frâncu, fostul nostru primar, întors din „Egipet", şi-a început activitatea literar-sentimentală pe Facebook. • În sfârşit, s-a trezit şi liderul PSD Vâlcea, Costi Rădulescu. • La una din percheziţiile ce a avut loc în data de 23 martie 2016, unul dintre mascaţi a avut parte de o primire specială. • Şi pentru că tot vorbim de mascaţi, aceştia au fost protagoniştii unei întâmplări şi la percheziţiile din localitatea Bujoreni. • De nenumărate ori am atras atenţia că sunt câţiva ziarişti lacomi şi fără scrupule, care şantajează oficialii judeţeni şi, în special, primarii care nu fac contracte de publicitate cu ziarele la care lucrează ei. • Deşi i-am transmis „punctul de sfârşit", necesar în disputa creată aiurea de George Smeoreanu în favoarea profesorului "doctor-doctor Ion Predescu", de la Colegiul Lahovari, omul tot nu a înţeles şi continuă polemica, luptându-se cu morile de vânt.

• Emilian Frâncu, fostul nostru primar, întors din „Egipet" (denumirea penitenciarului Colibaşi dată de absolvenţii celebrului loc de ispăşire a pedepselor penale), şi-a început activitatea literar-sentimentală pe Facebook. Adresându-se cititorilor paginii sale, el a transmis următorul îndemn: „Trăieşte frumos, caută să însemni ceva în faţa oamenilor, retrage-te atunci când simţi că nu mai aparţii unui loc sau unui suflet şi ia-o de la început, ori de câte ori va trebui". Minunat!

• În sfârşit, s-a trezit şi liderul PSD Vâlcea, Costi Rădulescu. Bănuit de blat cu PNL şi dansator pe gheaţa „lacului lebedelor" din bătătură, omul vrea să-şi îndrepte imaginea. Şi, ca atare, i-a ras de la „coledzi" pe consilierii judeţeni social-democraţi Remus Grigorescu şi Adrian Buşu, care, la ordin ocult, au părăsit partidul condus de el, trecând în barca lui Tăriceanu-Trădătorul. De unde se vede că tot politicienii care au în sânge trădarea se dau de gol şi defectează. Bună dimineaţa, Costi Rădulescu! Te-ai trezit în situaţia asta, dar încă mai dormi cu gruparea care ți-a fost ostilă la câştigarea alegerilor, din care au făcut parte şi cei doi transfugi. Atenţie, la restul grupului! Bântuie trădarea!

• La una din percheziţiile ce a avut loc în data de 23 martie 2016, unul dintre mascaţi a avut parte de o primire specială. Descinderea a avut loc în cartierul Colonie Nuci, din municipiul Râmnicu Vâlcea, iar individul căutat pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală era păzit straşnic. Astfel că, în momentul în care mascatul cu nume de scenă „Jan” a intrat în curte, el a fost „compostat” serios de un câine de rasă ciobănesc caucazian. Supărat foc pentru că a fost muşcat de patruped, mascatul a luat câinele la bătaie, lovind animalul cu pulanul fără milă.

• Şi pentru că tot vorbim de mascaţi, aceştia au fost protagoniştii unei întâmplări şi la percheziţiile din localitatea Bujoreni, judeţul Vâlcea. Din câte se pare, oamenii legii au avut probleme cu accesul în clădirile ce urmau să fie „luate de purecat”, ei fiind nevoiţi să apeleze la „berbec” sau „ciocănitoare”, spărgând uşi într-o veselie. La unul dintre consilierii locali, ce este doar martor în dosar, au intrat cu forţa chiar dacă omul nu se afla acasă, el fiind plecat la sute de kilometri distanţă. Dar, vorba anchetatorilor, „procedura e procedură”!

• De nenumărate ori am atras atenţia că sunt câţiva ziarişti lacomi şi fără scrupule, care şantajează oficialii judeţeni şi, în special, primarii care nu fac contracte de publicitate cu ziarele la care lucrează ei. Breasla îi ştie, poliţia îi ştie, dar nu are cine sesiza Parchetul. De curând, s-a alăturat demersului nostru public de a-i arăta cu degetul pe infractori primarul Cristian Nedelcu, un administrator de oraş, curajos şi fără pată. Declaraţia sa, făcută într-o emisiune televizată la postul TV Etalon (moderator Claudia Paraschivescu) şi dată circuitului public prin ziarul „Arena", îi revoltă pe adevăraţii ziarişti, demni şi cu onoare. Răscolesc amintirile şi rememorez arestarea şi condamnarea şantajistului din presa doljeană, pe care şi noi l-am susţinut în eliberarea sa, deşi, în mod greşit, neconștientizând realitatea. Atunci, în urmă cu 15 ani, era începutul trezirii justiţiei, de la Pamfil Şeicaru şi până azi.

• Deşi i-am transmis „punctul de sfârşit", necesar în disputa creată aiurea de George Smeoreanu în favoarea profesorului "doctor-doctor Ion Predescu", de la Colegiul Lahovari, omul tot nu a înţeles şi continuă polemica, luptându-se cu morile de vânt. Trimiţându-mi o aşa-zisă scrisoare deschisă, îmi cere să-l ajut să nu mai citească în Vocea Vâlcii „articole insultătoare, penibile şi nedrepte despre o valoare a criticii literare româneşti pe nume Ion Predescu". Această frază concepută cu un aer savant, de superioritate (faţă de noi, dar şi faţă de profesor pe care, în baza unor criterii proprii, îl consideră „o valoare a criticii româneşti"), mă obligă să-i răspund simplu: ca să scapi de problemă, NU MAI CITI, DOMNULE, VOCEA VÂLCII! Dar nu poţi, pentru că naveta dintre Piteşti - unde-ţi ai domiciliul - şi Rm. Vâlcea - unde eşti flotant 4 zile pe săptămână - nu-ţi creează posibilitatea de documentare reală şi, atunci, îţi este mai simplu să ne furi subiectele şi să le critici cu superioritatea pe care nu o ai decât în închipuire. Ţi-ai pus întrebarea, domnule Smeoreanu, de ce nu ai prieteni în presa locală sau în rândul oficialilor Râmnicului? De ce îți refuză primarii sau conducătorii unor societăţi comerciale vâlcene invitaţiile la emisiunile tv prin care exişti în judeţ? Stai strâmb şi judecă drept! Şi eu am simţit multe chestiuni nedeontologice în articolele publicate în Criterii on-line sau tente de şantaj care răzbat, uneori, din materialele publicate şi nu v-am sărit în cârcă. Aşa că, hai să ne vedem de treburile noastre, să ne documentăm în teren, să concurăm în real şi să nu ne mai dăm „profeţi" în deșert. Sau vreţi să vă spunem şi dvs. "doctor-doctor profesor logoped"? De acum, pentru mine, nu mai existați. Scrieți ce vreți, că nu vă voi mai răspunde!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...