SUA: Focuri de armă la Capitoliu

Un bărbat a fost împușcat de polițiști în urma unui incident care a avut loc la Capitoliu, în Washington D.C, în centrul pentru vizitatori, unde regulamentul pentru accesul acestora este foarte strict. Bărbatul a scos un pistol, moment în care un polițist aflat în apropiere l-a doborât imediat cu focuri de armă.

Șeful Poliției Capitoliului precizează că suspectul este în acest moment în spital și se află la chirugie, în operație. Acesta a adăugat că de la fața locului s-a ridicat o armă, pe care ar fi intenționat s-o folosească suspectul și că nu este sigur că a tras doar un sigur polițist.

Angajaţilor li s-a recomandat să se ascundă, la faţa locului fiind înregistrate scene de panică şi haos, după cum se poate vedea dintr-o înregistrare video difuzată de CNN.

Atacatorul a fost prins, au precizat surse poliţieneşti, suspectul fiind şi el rănit şi transportat la spital. Congresul se află în vacanța de Paști, la Washington fiind prezenți numai câțiva parlamentari.

Atât Capitoliul, cât şi Casa Albă au fost încercuite de forţele de securitate, din precauţie.

Incidentul s-a produs la câteva ore după un exerciţiu de simulare destinat verificării măsurilor de securitate la faţa locului, ceea ce a avut ca efect un plus de confuzie. Şi Casa Albă a fost în alertă, iar personalului i s-a interzis să intre sau să iasă din clădire. Poliţia a verificat dacă atacatorul a avut cumva complici, deci dacă a acţionat de unul singur sau nu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...